Την πρότασή του για τη σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνά την περίοδο από το 1996 και μετά επανέλαβε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.
Την πρότασή του για τη σύσταση μιας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνά την περίοδο από το 1996 και μετά επανέλαβε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι η κοινή γνώμη απαιτεί να μάθει πως και γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό, ενώ άσκησε έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, που –όπως υποστήριξε- «οι ολιγωρίες και τα ιδεολογήματα του μάς έφεραν στην οικτρή κατάσταση που είμαστε σήμερα» σε συνδυασμό με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Έχουμε, από πλευράς απόδοσης, το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που υπήρξε ποτέ και παρόλα αυτά, αδυνατούμε να προσφέρουμε σωστή και υγιή αντιπολίτευση στη χώρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν “τραβά” και έχει σοβαρό πρόβλημα συντονισμού. Θα προτιμούσα να πηγαίναμε μόνο στο ΔΝΤ αντί για το σύνθετο σχήμα που καταλήξαμε, γιατί θα πληρώναμε σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού από αυτό που πληρώνουμε σήμερα», ανέφερε.
Αφησε επίσης αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ, επικρίνοντάς τον για την αντιπολιτευτική πολιτική που έχει επιλέξει να ακολουθεί. «Ο κ. Σαμαράς επιμένει να προβάλλει λάθος συνταγές αντιπολίτευσης και αντιπαράθεσης. Το ζωτικό θέμα για την χώρα είναι η συνύπαρξη και η συνεννόηση όλων μας για να βγει η χώρα από την κρίση. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είσαι έξαλλος. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής, να αποδεχτείς την κατάσταση που υπάρχει», τόνισε και πρόσθεσε: «οι κ. Σαμαράς και. Παπανδρέου ανταγωνίζονται για το ποιος έκανε τα περισσότερα και μεγαλύτερα λάθη, αντί για το πώς θα σώσουμε την πατρίδα».
Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια επιστροφής του Κ. Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στη ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τη Ρηγίλλης ότι «ψάχνει να βρει δαίμονες παντού απέναντι της». «Ψάχνω να βρω μια δήλωσή μου που να λέω ότι ο κ. Καραμανλής θα γυρίσει, αλλά δεν μπορώ να την βρω πουθενά. Αντιθέτως εγώ λέω πως ο κ. Καραμανλής δεν έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά που απαιτούν και υπαγορεύουν οι περιστάσεις για να μπορέσει να επιστρέψει», παρατήρησε.
Πρότεινε μάλιστα για μία ακόμη φορά την ανάγκη σύνθεσης των δυνάμεων της κεντροδεξιάς παράταξης, αφού –όπως είπε- τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη για διάλογο. «Έχουμε υποχρέωση στη χώρα και στη παράταξη, να χαράξουμε μια κοινή εποικοδομητική αντιπολιτευτική δράση. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά κάλλιστα μπορούμε να μιλάμε. Θα μπορούσαμε να μοιράσουμε ρόλους και να συλλειτουργήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν προσέρχεσαι σε κανένα διάλογο με αποκλεισμό ιδεών. Όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς», σημείωσε.