Πολιτική
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο στα 8 Μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο στα 8 Μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, πιθανώς κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις κορυφές των βουνών της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωΐ καταιγίδα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη και στις νοτιότερες περιοχές πιθανές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)