Αθλητικά
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 13:52

Μονόδρομος η νίκη με Λετονία για την Εθνική

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του EURO 2012 μετά από δυο ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς με Γεωργία και Κροατία θα επιδιώξει να πετύχει απόψε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Λετονία (21:45, MEGA). Τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο φτάνει ο Καραγκούνης.

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του EURO 2012 μετά από δυο ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς με Γεωργία και Κροατία θα επιδιώξει να πετύχει απόψε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Λετονία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο (1-1 στην πρεμιέρα με τους Γεωργιανούς του Τιμούρ Κετσπάγια), όμως η ισοπαλία της τη δεύτερη αγωνιστική με την μεγάλη αντίπαλό της για την πρώτη θέση Κροατία (0-0) της δίνει το δικαίωμα να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αρκεί να μην έχει νέες βαθμολογικές απώλειες.

Το τρίποντο της νίκης με Λετονία θεωρείται μονόδρομος και γιΆ αυτό ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζεται να παρατάξει με ένα επιθετικογεννές 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σηφάκης, με αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο, Α. Παπαδόπουλο, τον Τοροσίδη στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά. Στα χαφ θα παίξουν οι Κατσουράνης, Τζιόλης και Καραγκούνης, ενώ δεξιά θα αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Νίνης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Οι απώλειες των Νίκο Λυμπερόπουλου και Σάκη Πρίττα αναμένεται να δυσκολέψουν το έργο της Εθνικής, την οποία όμως αναμένεται να ενισχύσει ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος μέχρι τις αρχές της εβδομάδας θεωρούταν πως θα έδινε αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με το Ισραήλ την ερχόμενη Τρίτη. Παρόλα αυτά, ο επιθετικός της Σέλτικ πρόλαβε και μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς στην χθεσινή προπόνηση και θα είναι στη διάθεση του Πορτογάλου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ιδιαίτερο αναμένεται να είναι το παιχνίδι για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός, εφόσον αγωνιστεί (θεωρείται σχεδόν βέβαιο), θα γίνει ο τρίτος Έλληνας διεθνής που μπαίνει στο κλειστό κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έχουν συμπληρώσει 100 συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες. Πρώτος Έλληνας που τα κατάφερε ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και δεύτερο ο ¶γγελος Μπασινάς.

Η Λετονία δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς την τελευταία φορά που το συνάντησε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής τη συνέτριψε με 5-2 στο ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εθνική τότε ήταν ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος είχε σκοράρει τέσσερις φορές, γιΆ αυτό και ο τεχνικός των Λετονών, Αλεξάντρ Στάρκοφς, έδειξε πολύ χαρούμενος σε δηλώσεις του που ο επιθετικός της ¶ιντραχτ Φρανκφούρτης αποφάσισε να αποσυρθεί από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Όπως όλα δείχνουν ο Στάρκοφς θα παρατάξει την ομάδα του με ένα κλασικό 4-4-2. Τερματοφύλακάς τους θα είναι ο Βάνις (τερματοφύλακας), δεξί μπακ Κλάβα και αριστερό ο Ζίνις. Γκορκς και Ιβάνοφς θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στο κέντρο θα παίξουν οι Κάουνα (δεξί εξτρέμ), Λάιζανς, Αστάφιεφς και Ρούμπινς (αριστερό εξτρέμ). Βερπακόφσκις και Ρούντνεφς θα είναι το επιθετικό δίδυμο.