Αθλητικά
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2010 00:29

Σάντος: «Ωριμάζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι»

Στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του για άλλο ένα παιχνίδι στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη της Εθνικής με 1-0 επί της Λετονίας.

Στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του για άλλο ένα παιχνίδι στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη της Εθνικής με 1-0 επί της Λετονίας.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν όλα όσα τους είπε, αν και παραδέχθηκε πως έβγαλαν μια κάποια νευρικότητα στο πρώτο μέρος.

«Ήταν μια δίκαιη νίκη για την ομάδα μου. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε σε όλες τις στιγμές του παιχνιδιού σε ένα πρώτο ημίχρονο που ναι μεν είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά βγάλαμε άγχος σε κάποιες στιγμές. Λογικό να υπάρχει αυτή η νευρικότητα, καθώς θέλαμε να κερδίσουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε κλειστά. Στην ανάπαυλα ζήτησα από τους παίκτες μου να συνεχίσουν να έχουν καθαρό μυαλό, γιατί εφόσον συνεχίζαμε έτσι θα το βάζαμε το γκολ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου γιατί έκαναν όσα τους είπα», σχολίασε αρχικά.

«Μας έλειπε ίσως σε κάποιες στιγμές ένα καλύτερο τελείωμα. Το αποτέλεσμα δείχνει πως η ομάδα ωριμάζει παιχνίδι με το παιχνίδι, κάτι λογικό, καθώς είναι λίγες οι προπονήσεις που κάνουμε όλοι μαζί. Θεωρώ πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά παραπάνω, αλλά για την ώρα είμαστε ικανοποιημένοι», πρόσθεσε.

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες της Εθνικής και το γεγονός πως ξανά το γκολ πέτυχε ένας αμυντικός σχολιάστηκε από τον Σάντος, που δήλωσε πως «βλέποντας τα στατιστικά και τις ευκαιρίες μας, καταλαβαίνουμε πως πρέπει να βελτιωθούμε στον τομέα της αποτελεσματικότητας».

Αναφορικά με το λίγο σχετικά κόσμο, που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη για να υποστηρίξει την Εθνική, είπε: «Το σημαντικό γεγονός είναι όσοι έρχονται να βοηθάνε την ομάδα. Και αυτό το έκαναν. Από κει και πέρα επαφίεται σε εμάς με τα αποτελέσματά μας να πείσουμε και άλλους να έρθουν. Περιμένουμε και ελπίζουμε στο παιχνίδι με το Ισραήλ το γήπεδο να είναι γεμάτο».

Τέλος, για τον Φετφατζίδη, που έκανε ντεμπούτο με την Ανδρών, σχολίασε: «Είναι ένα ποδοσφαιριστής με ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Και αν δεν χαθεί, σίγουρα θα είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική. Και αυτός από την πλευρά του θα πρέπει να κρατήσει τα πόδια του στο έδαφος, γιατί ποιότητα έχει».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Λετονών, Αλεκσάντρς Στάρκοφς, δήλωσε: «Πρέπει να συγχαρώ την Εθνική Ελλάδος, όσο και τους παίκτες μου, οι οποίοι έκαναν ότι περνούσε από τα χέρια τους για να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα. Καθοριστικός παράγοντας υπήρξε η αλάνθαστη αμυντική λειτουργία των αντιπάλων μας».