Πολιτική
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ισχυροί θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και βόρεια και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ισχυροί θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν από το μεσημέρι τοπικές βροχές στη Δυτική και αργότερα στην Κεντρική Μακεδονία. Πιθανόν καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 Μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειοδυτικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν και κυρίως από απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τις πρωϊνές ώρες πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στη Νότια Ελλάδα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)