Πολιτική
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 14:34

Αντ. Σαμαράς: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην παράταση αποπληρωμής

Θετική χαρακτήρισε ο Αντ. Σαμαράς ενδεχόμενη παράταση της αποπληρωμής των δανείων, αρκεί αυτή να μη συνοδευθεί από «δεύτερο μνημόνιο» και νέα μέτρα. Επιτέθηκε κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον πως δεν άφησε ξένο για ξένο, χωρίς να του δυσφημήσει τη χώρα.

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο της παράτασης αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τον Πειραιά, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική ενδεχόμενη παράταση, αν αυτή συνδέεται με ευκολίες πληρωμής του δανείου, εξέφρασε όμως επιφυλάξεις και ήταν ριζικά αντίθετος στην περίπτωση που η πρόταση αυτή συνδέεται με ένα δεύτερο Μνημόνιο, καθώς και με νέα σκληρά μέτρα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις υπαινικτικές δηλώσεις του για τον Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, διερωτήθηκε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει το αντίθετο, αν δηλαδή, όπως είπε, στελέχη της ΝΔ είχαν δυσφημήσει, είχαν πει ψέματα για τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Σκεφθείτε τι θα είχε συμβεί», πρόσθεσε και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου, πως δεν έχει αφήσει ξένο για ξένο στον οποίο να μην δυσφημήσει τη χώρα μας.

Εξάλλου, κατά την πολύωρη περιοδεία στον Πειραιά, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε πολλά καταστήματα, συνομίλησε με καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, καταναλωτές και κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους τόσο για την κατάσταση της οικονομίας και την καθίζηση της αγοράς, όσο και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη.

«Ηρθα εδώ για να δω τον παλμό του απλού κόσμου», τόνισε και πρόσθεσε πως ο Πειραιάς είναι η πιο βρώμικη πόλη που έχει επισκεφθεί στο πλαίσιο των περιοδειών του.

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, η πτώση του τζίρου ξεπερνά το 40%, πολλά καταστήματα δεν είχαν κάνει καν σεφτέ και παρατήρησε πολλά «λουκέτα».

«Ηρθαμε να δώσουμε ελπίδα, να πάμε δίπλα στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως η ΝΔ έχει πρόγραμμα για να πάει μπροστά ο τόπος.

«Απευθύνομαι στον απλό κόσμο, στον μικροέμπορο και του λέω ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουν τα πράγματα», κατέληξε.

Κατά την περιοδεία του ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν από τον υποψήφιο που στηρίζει το κόμμα για το δήμο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ