Πολιτική
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 15:11

Δεν αποδέχθηκε το υπόμνημα Γ. Κουρή η Εξεταστική για τα ομόλογα

Δεν έκανε αποδεκτό το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Δεν έκανε αποδεκτό το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Κουρής, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Με επιστολή του προς τον κ. Κουρή, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, του μετέφερε την ομόφωνη απόφαση των μελών της σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να έρθει και να καταθέσει αυτοπροσώπως, προειδοποιώντας ότι αν αρνηθεί, θα ασκηθούν εναντίον του όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, στο πολυσέλιδο γραπτό υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής, ο κ. Κουρής αιτιολογεί την απόφασή του να μην καταθέσει αυτοπροσώπως, επικαλούμενος όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και με τα οποία –όπως ανέφερε- δεν συμφωνεί.

Διαμηνύει δε ότι ως μάρτυρας δεν δέχεται να υποβληθεί σε «απειλές και εκφοβισμούς», «προσβολές», «τρομοκρατία και απαράδεκτες ύβρεις», ή «χονδροειδή διαστρέβλωση της αλήθειας», αναφερόμενος σε περιπτώσεις μαρτύρων που κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο κ. Κουρής κάνει επίσης λόγο για «προειλημμένη απόφαση» και υπογραμμίζει: «Εσείς επιμένετε να κατηγορείτε και να εμπλέκετε με οποιοδήποτε τέχνασμα το υπουργείο Οικονομικών, βασίζοντας τη συλλογιστική σας πάνω σε μια μόνο έκθεση, η οποία μάλιστα γράφτηκε ερήμην των όσων μπορούσα να καταθέσω εγώ στον κ. Ζορμπά».

«Διαπιστώνω τελικά ότι όσα άτομα από το ΓΛΚ και τον ΟΔΔΗΧ ήλθαν να καταθέσουν για να σας ενημερώσουν, τους αντιμετωπίσατε εχθρικά, απαξιωτικά και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς», προσθέτει ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ