Αθλητικά
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 09:57

ΑΕΚ: Επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι προσπάθειες της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Ερασιτέχνη δείχνουν να αποδίδουν καρπούς και πλέον το έργο του νέου γηπέδου της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια δείχνει υλοποιήσιμο. Το γήπεδο, χωρητικότητας 28.000 θέσεων, αναμένεται να είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο από την έναρξη των σχετικών διαδικασιών.

Οι προσπάθειες της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Ερασιτέχνη δείχνουν να αποδίδουν καρπούς και πλέον το έργο του νέου γηπέδου της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια δείχνει υλοποιήσιμο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης ασχολείται εδώ και καιρό με το θέμα της χρηματοδότησης του έργου, το οποίο το έχει αναλάβει προσωπικά, και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Η εφημερίδα «Score live» φιλοξενεί αναλυτικό ρεπορτάζ για το γήπεδο της Ένωσης στο σημερινό της φύλλο όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το έργο είναι υλοποιήσιμο και το «νερό έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει στο αυλάκι».

Το νέο «παλάτι» θα είναι χωρητικότητας 28.000 θέσεων με χώρους εμπορικής χρήσης έως 5.000 τ.μ. Μέχρι στιγμής, η πολιτεία και ο δήμος είναι θετικοί σε ένα τέτοιο εγχείρημα και φέρονται να δίνουν τη συγκατάθεσή τους. Σχετικά με την χρηματοδότηση, η ΑΕΚ δεν σκοπεύει (σε πρώτη φάση) να ζητήσει από την πολιτεία να συνδράμει. ¶λλωστε η χώρα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση… Αν όμως δεν βρεθεί τράπεζα να το αναλάβει, τότε ο Αδαμίδης θα ανακοινώσει τους τρόπους χρηματοδότησης του έργου.

Όσο για το πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανέγερση του νέου γηπέδου, από την στιγμή που έχουν λυθεί όλα τα διαδικαστικά, από την ΑΕΚ λένε ότι θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο. Σχετικά με τη μορφή του, το γήπεδο αναμένεται να είναι όλο σκεπασμένο, με διώροφες κερκίδες, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις σουίτες και τον αριθμό των θυρών.

Εναλλακτική πάντως τοποθεσία για το γήπεδο… δεν υπάρχει. Αφού στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται ότι υπάρχει περίπτωση το γήπεδο να μη γίνει ή αν γίνει να μην είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια…