Πολιτική
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2002 14:56

Συνάντηση Σημίτη - Κακλαμάνη

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό, που ζήτησε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, και την επικοινωνία του, εν συνεχεία, με τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Ν.Δ., κ. Κ. Καραμανλή, του ΚΚΕ, κα Α. Παπαρήγα και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, κ. Ν. Κωνσταντόπουλο.

Κατά τη σημερινή συνάντησή τους οι κ. Κ. Σημίτης και Α. Κακλαμάνης συζήτησαν, επίσης, την πορεία και τις προτεραιότητες του νομοθετικού έργου μέχρι τις διακοπές των εορτών και ειδικότερα τα της συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους του 2003.

Η συζήτηση του Ισολογισμού και του Απολογισμού του 2001 που έχει κατατεθεί επίσης στη Βουλή, για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από τη σχετική τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, δεν θα πραγματοποιηθεί ταυτοχρόνως με τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2003, αλλά αργότερα, εντός της προθεσμίας που ορίζει ο Κανονισμός, ώστε να μην επικαλυφθεί -όπως συνέβαινε έως τώρα- από τη συζήτηση αυτή και να έχει τη δυνατότητα η Επιτροπή Ισολογισμού και Απολογισμού -που συγκροτήθηκε επίσης για πρώτη φορά- και η Ολομέλεια της Βουλής να εξετάσουν λεπτομερέστερα την εκτέλεση του αντίστοιχου Προϋπολογισμού του 2001 και να ψηφίσουν αναλόγως. Έτσι, με το νέο Κανονισμό αποσυνδέονται πλήρως οι διαδικασίες των δύο αυτών συζητήσεων.