Πολιτική
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:12

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας η σημερινή και Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών.

* Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από χθες, 14/05/2010, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά την τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας. Η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε το πρότυπο Σχολείο SEED - από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα σχολεία της χώρας. Στη συνέχεια συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Brookings Institution και το American Hellenic Institute Foundation. Σήμερα, η υπουργός θα έχει συνάντηση στην πρεσβεία με μέλη του Academic Advisory Board (Ελληνο-Αμερικανούς και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη σε αμερικανικά Πανεπιστήμια). Ακόμη, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους Ελληνο-Αμερικανικών Σχολείων καθώς και εκπαιδευτικών του προγράμματος Fullbright Foundation.

* Στη σύνοδο αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ - ΝΑΤΟ Air Chiefs Conference (NACC) θα συμμετάσχει από σήμερα έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας. Οι συμμετέχοντες αρχηγοί θα συναντηθούν αρχικά στην αεροπορική βάση Ramstein στην Γερμανία και στην συνέχεια θα μεταβούν στις ΗΠΑ όπου θα τους υποδεχθεί ο αρχηγός της Αμερικάνικης Αεροπορίας στην Ουάσιγκτον. Τις επόμενες ημέρες οι αρχηγοί, θα έχουν συσκέψεις και θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε πέντε συνολικά Αεροπορικές Βάσεις όπου θα ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή και το έργο τους. Το κύριο θέμα της φετινής Συνόδου είναι: "Η Ασφάλεια μέσω της Συνεργασίας".

* Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία των οφειλών των επιχειρήσεων.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία καταβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr

* Αρχίζει σήμερα η παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης. Οδηγίες στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος: http://www.seepe.gr

* Αρχίζει σήμερα στη Λέσβο ο τελευταίος δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου. Παρακαλούνται οι παραγωγοί να επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον, ώστε τα συνεργεία να επανδρωθούν με το απαραίτητο αλλά και κατάλληλο προσωπικό. Συλλογή ελαιοκάρπου μπορεί να γίνει, είτε χρησιμοποιηθεί το DIMETHOATE (Ντιμεθοέϊτ) είτε χρησιμοποιηθεί το SUSSECC (Σαξέs) 14 ημέρες μετά την ημερομηνία ψεκασμού. Οι ημερομηνίες ψεκασμού καθώς και το χρησιμοποιούμενο εντομοκτόνο σε κάθε περιοχή θα αναφέρονται στις έγγραφες ανακοινώσεις που αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων και Κοινοτήτων ή γνωστοποιούνται από τους κατά τόπους Τομεάρχες ή Αρχιεργάτες των συνεργείων διαβροχής. Τέλος συνιστάται στους παραγωγούς να επισπεύσουν τη συλλογή, ώστε να προστατευθεί στο μέγιστο βαθμό ποσοτικά και ποιοτικά η αναμενόμενη παραγωγή.

* Ανακοινώνονται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τα ονόματα των 63 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις ειδικότητες Γενικής Παιδείας των Μουσικών Σχολείων. Επίσης σήμερα αρχίζει η διαδικασία για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών για τη διδασκαλία μουσικών οργάνων.

* Από σήμερα έως την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η παρουσίαση των 694 εκπαιδευτικών και αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσέλαβε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2010-11 των κλάδων: ΔΕ01.01, ΔΕ01.02, ΔΕ01.04, ΔΕ01.08, ΔΕ01.10, ΔΕ01.11, ΔΕ01.12, ΔΕ01.16, ΔΕ01.17, ΠΕ12.01, ΠΕ12.02, ΠΕ12.03, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ12.11, ΠΕ12.13, ΠΕ14.01, ΠΕ14.02, ΠΕ14.03, ΠΕ14.04, ΠΕ14.05, ΠΕ14.06, ΠΕ17.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ17.05, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07, ΠΕ18.01, ΠΕ18.02, ΠΕ18.03, ΠΕ18.04, ΠΕ18.07, ΠΕ18.08, ΠΕ18.10, ΠΕ18.11, ΠΕ18.12, ΠΕ18.13, ΠΕ18.15, ΠΕ18.18, ΠΕ18.20, ΠΕ18.21, ΠΕ18.23, ΠΕ18.24, ΠΕ18.25, ΠΕ18.26, ΠΕ18.27, ΠΕ18.28, ΠΕ18.30, ΠΕ18.31, ΠΕ18.33, ΠΕ18.36, ΠΕ18.38, ΠΕ18.39, ΠΕ18.40, ΤΕ01.01, ΤΕ01.02, ΤΕ01.03, ΤΕ01.19, ΤΕ01.20, ΤΕ01.22, ΤΕ01.25 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr

* Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με στόχο τη λήψη και άλλων μέτρων για την επιτυχία της κινητοποίησής της. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι και η κλιμάκωσή των κινητοποιήσεων, για την προώθηση των βασικών αιτημάτων μας που είναι, η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. και η επέκταση σ' όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η τακτοποίηση των συμβασιούχων, η αναπλήρωση του εισοδήματος μας καθώς και την επίλυση βασικών κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων. Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο.

* Αρχίζει σήμερα στο ξενοδοχείο Elpida Resort & Spa στις Σέρρες επιστημονική διημερίδα με θέμα : «Τεχνολογικές εξελίξεις στις μεταφορές και αναπτυξιακές ευκαιρίες» που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτοκίνητων Οχημάτων σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών. Στη διημερίδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Μεταφορών, τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., η ΔΕΗ και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στα πλαίσια της Διημερίδας θα οργανωθεί την Παρασκευή το πρωί επίδειξη αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας για το κοινό, στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητοδρομίου των Σερρών όπως και δοκιμασία οδήγησης ακριβείας.

* Aπ' ευθείας συναντήσεις και διάλογο με τους πολίτες του Πειραιά θα έχει ήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μίχας. Στις 6:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Πειραϊκής Χερσονήσου «Ο Κόνων».

* Περιοδεία σε χωριά του Δήμου Απόλλωνος θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος». Από τις 5 μ.μ. επίσκεψη στα χωριά Σαμπατική, Πραγματευτή, Λιβάδι, Πέρα Μέλανα, ¶νω Τυρό, Σαπουνακέικα και Τυρό.

* Στο Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου Πεδιάδος θα βρίσκεται σήμερα η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στη διάγνωση, την πρόληψη και την προστασία της στοματικής υγείας των μικρών μαθητών της Α' και Β' Τάξης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Ηρακλείου στο τηλέφωνο 2813400375.

* Στις 7 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας προκήρυξαν προκήρυξαν ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ Αττικής-Στερεάς και Νήσων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

* Στις 8 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου με το Σωματείο των πρώην εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας Στις 9 π.μ. επίσκεψη στο ΙΚΑ Ελευσίνας. Στις 10:30 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά Νέας Περάμου και συνομιλία με τους κατοίκους και τα προβλήματά τους. Στις 12 το μεσημέρι περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Μεγαρέων.

* Στις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, δωρεάν διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχίας Ηρακλείου.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. την περιοχή της Φιλοθέης του Δήμου Ηρακλείου επισκέπτεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Συγκεκριμένα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου "Ανατολή" Φιλοθέης στην οδό Κλεάνθη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα τηλέφωνα 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6988938354 - 2810324451, υπεύθυνος ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μανώλης Ιατράκης.

* Στις 9:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης θα συμμετάσχει σε ραδιοφωνικό ντιμπέϊτ του "Ράδιο Θεσσαλονίκη" με τον συνυποψήφιό του περιφερειάρχη Μάρκο Μπόλαρη. Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Ψωμιάδης θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του νέου δημαρχιακού κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 6 μ.μ. στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, και στις 7:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κατερίνη όπυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).

* Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Στις 11 π.μ. επίσκεψη στις μονάδες μεταποίησης και τυποποίησης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων στην Βιομηχανική Περιοχή Καλαμάτας. Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, στη 1 μ.μ. συνάντηση με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας & στη 1:30 μ.μ. συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Στις 6:30 μ.μ. περιοδεία στην Κεφαλόβρυση, στις 7 μ.μ. στα Πλατάνια, στις 7:30 μ.μ. στο Σιδηρόκαστρο και στις 8 μ.μ. στην Αυλώνα.

* Στις 10 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης Πτολεμαΐδας.

* Στις 10:40 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στο 43 ο Λύκειο Νέου Κόσμου (Ασπρογέρακα 2) και συνομιλία του με τους εκπαιδευτικούς. Τον κ. Σοφιανό θα συνοδεύει η περιφερειακή σύμβουλος Καλλιόπη Μπουντούρογλου και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σκόρδος. Στη 1 μ.μ. ο κ. Σοφιανός θα συναντηθεί με την Επιτροπή Κατοίκων Κολωνακίου στα γραφεία της παράταξης (Παλαιολόγου 10). Θα συμμετέχει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λάμπρου. Τέλος στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Κάτω Πετράλωνα, στην πλατεία Αγίας Κατερίνης. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

* Στις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) ημερίδα με θέμα: «Στην εποχή του "Καλλικράτη" Πρωτοστατούμε - Διεκδικούμε - Αλλάζουμε», διοργανώνει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον ΟΑΕΔ (Εθνικής Αντιστάσεως 8, Αλιμος) και ομιλία του σε συγκέντρωση εργαζομένων. Θα συμμετέχει ο Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα. Στις 7:30 μ.μ. ο κ. Παφίλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Κάτω Πετράλωνα στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η ορκωμοσία τεσσάρων ομογενών αλλοδαπών πολιτών του νομού για την ελληνιή υπηκοότητα.

* Στις 12:30 μ.μ. στο 26ο και στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών - στο Ολυμπιακό Χωριό - ομιλίες από τους επαγγελματίες υγείας (πνευμονολόγο, επισκέπτρια υγείας) της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη του καπνίσματος. Στην εκδήλωση θα παραστούν η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο τηε Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), Β. Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Απ. Ταμβακάκη.

* Στις 2 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη) συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Επιμελητηρίου, ωάννης Μπουντρούκας, για την παρουσίαση και το περιεχόμενο της εκδήλωσης με θέμα: «Τι μας επιφυλάσσει το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο».

* Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη με την επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

* Στις 6 μ.μ. ο εσπερινός για τον εορτασμός της μνήμης του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου προστάτη των Υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καλοπλύπτου, Χίου. Αύριο Σάββατο 17/10 στις 7 π.μ. θα γίνει ο όρθρος και η θεία λειτουργία.

* Στις 6:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση της Διακλαδιής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων στον Τύπο και στα ΜΜΕ με κεντρικό αίτημα: «Οχι στις απολύσεις».

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις» του υποψηφίου περιφερειάρχη Κυριάκου Βελόπουλου, παρουσία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στις 7:30 μ.μ. στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «Δημοκρατία-Οικολογία-Συμμετοχή» με υποψήφια περιφερειάρχη την Ασημίνα Ξηροτήρη.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη της γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου στη Θεσπρωτία, και ομιλία της σε εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Γυναικών της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, στο Συνεδριακό Κέντρο στην Πέρδικα με θέμα: «Η γυναίκα αγρότισσα». Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

* Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28) ο απολογισμός δράσης 2000-2010 της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Γλύκα.

* Στις 8:30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών» (Βασ. Γεωργίου 2, έναντι νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης) ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Στεργίου, θα ανακοινώσει τη β' φάση των υποψηφίων συμβούλων.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση του Σωτήρη Μαγόπουλου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο Β' Δημοτικό Διαμέρισμα του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κώστα Γκιουλέκα.

* Στις 8:30 μ.μ. στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλατεία Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα) ο Μουσικό τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός παρουσιάζει τη χορωδία "Antakya Medeniyetler Korosu" - Antakya Chorus of Civilizations, η οποία ιδρύθηκε στην Αντιόχεια το 2007 και αποτελείται από μέλη που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές θρησκείες. Σκοπός της Χορωδίας είναι να υπηρετήσει την ανεξιθρησκία μέσα από τη Μουσική. Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου

* Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού η σημερινή.

* Κανονικά θα εργαστούν σήμερα και αύριο Κυριακή 17 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα Δημαρχεία και τα Κοινοτικά καταστήματα θα πρέπει να είναι ανοικτά για τη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς όλους τους υποψήφιους των αυτοδιοικητκών εκλογών, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει σήμερα και αύριο. Οι εργαζομένοι θα απεργούσαν καθώς η κυβέρνηση δεν θα καταβάλει στους δημοτικούς υπαλλήλους των ΟΤΑ Α' βαθμού χρηματική αποζημίωση για την εργασία κατά τη διάρκεια των εκλογών.

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο κοινό στο Metropolitan Expo, στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, πόλο έλξης και επικοινωνίας για μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ. Βασικό μότο της φετινής έκθεσης «Προσιτές αποδράσεις για όλους». Διάρκεια έως 24 Οκτωβρίου. Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA).

* Open House Day για το κοινό διοργανώνει σήμερα Σάββατο 16 και αύριο Κυριακή 17 Οκτωβρίου η Harley Davidson στις κατά τόπους αντιπροσωπείες της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτές τις δύο ημέρες οι φίλοι της Harley Davidson και της μοτοσικλέτας θα μπορέσουν να ενημερωθούν για θέματα γύρω από τις μηχανές, να περιεργαστούν τα μοντέλα της αρεσκείας τους, να ενημερωθούν περαιτέρω για όλα τα νέα αξεσουάρ και όλα τα νέα σχετικά με την αγαπημένη τους μοτοσικλέτα. Επιπλέον όλοι οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα μοντέλα για το 2011, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και κάποια από αυτά. Περισσότερες πληροφορίες στο www.harley-davidson.gr

* Από σήμερα έως και τις 24 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α' στο λιμάνι), το ετήσιο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας «Απαιτούμε Αξιοπρέπεια». Πρόγραμμα προβολών: http://www.amnesty.org.gr/wpcontent/uploads/2010/10/AmnestyProgram2010.pdf

* Επίσκεψη στα Γρεβενά πραγματοποιεί σήμερα ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Καραστέργιου. Στις 12:30 μ.μ. θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη. Στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με κομματικά στελέχη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Γρεβενών. Στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία της ΝΟΔΕ Γρεβενών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

* Περιοχές του Δήμου Νέας Κυδωνίας θα επισκεφθεί σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης. Στις 6 μ.μ. θα επισκεφθεί την Παρηγοριά, στις 6:30 μ.μ. το Δαράτσο, στις 7 μ.μ. τον Ανω Στάλο, στις 7:30 μ.μ την Αγία Μαρίνα και στις 8 μ.μ. θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση στην Πλατεία του Γαλατά.

* Περιοδεία στο Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Στις 10 π.μ. επίσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς και συνάντηση με τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο κ. Τερζίδη. Στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέντευξη Τύπου. Στις 11:30 π.μ. συνάντηση με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Αναστασία Κωνσταντινίδου. Στη συνάντηση θα παρεβρεθεί η υποψήφια περιφερειάρχης Ασημίνα Ξηροτήρη. Αμέσως μετά ο κ. Κουβέλης με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο "Athens Imperial" (Αχιλλέως 1 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, πλατεία Μεταξουργείου) ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης στον Βόλο με θέμα: "Διαχείριση της πράξης εφαρμογής και καταχώρησή της στο Εθνικό Κτηματολόγιο". Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάλυση των δεδομένων και των προοπτικών σε έναν τομέα στον οποίο μέχρι σήμερα ο κλάδος, παρότι διέθετε την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση που απαιτείται, δεν είχε την επαγγελματική παρουσία που θα έπρεπε.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου, στη Λαϊκή Αγορά Χαϊδαρίου. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη Λαϊκή Αγορά Ασπροπύργου.

* Στις 11:30 π.μ. στο Αιγινήτειο (Βασ. Σοφίας), στο πλαίσιο των συζητήσεων του Σαββάτου, συζήτηση για την Ποίηση και τον Λόγο, ανάμεσα στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ και τον ομότιμο καθηγητή Ψυχιατρικής Θανάση Τζαβάρα.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Metropolitan Expo (διεθνής αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος») ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης θα εγκαινιάσει το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85) επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα, διοργανώνει το Σωματείου του Ελληνικού Συνδέσμου «Ο Παρθενών» με τη συνεργασία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου

* Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας η σημερινή.

* Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την εικοσιτετράωρη απεργία που είχαν κηρύξει για σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

* Το μεσανατολικό και οι διμερείς σχέσεις είναι στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας κατά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή από σήμερα 17 έως τις 20 Οκτωβρίου. Ο υπουργός θα επισκεφθεί την Ιορδανία, το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

* Στις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την πρώτη εκλεγμένη διοίκηση του e-TEE για την ανάδειξη των αιρετών μελών και οργάνων του. Στις εκλγοές αυτές θα αναδειχθούν 13 αιρετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του e-TEE και πέντε αιρετά-μέλη της Επιτροπής Μητρώου (Ε.Μ.) του e-TEE.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο Κιλκίς και ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο (Δημαρχείο).

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι) ομιλία στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μάκη Στεργίου.

* Στις 11:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη στον πεζόδρομο τη οδού Νέστωρος στο Ιλιον (κέντρο της πόλης) και ομιλία του σε συγκέντρωση στην καφετέρια "Μαργαρίτα".

* Στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Αλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη, τιμητική εκδήλωση για την απονομή επαίνων στους επιτυχόντες των Λυκείων της πόλης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τη σχολική χρονιά 2009-2010.

* Στις 6 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού "@ρουφ", Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18 (μετρό Κεραμεικός), η «Ανοιχτή Πόλη» διοργανώνει συγκέντρωση και συζήτηση με θέμα γυναίκες και πόλη, με τη συμμετοχή της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων Ελένης Πορτάλιου και γυναίκων του συνδυασμού.

* Στις 6 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα Κουφάλια και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κουφαλίων «Κ. Καζάκος».