Πολιτική
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 14:08

Χρ. Πρωτόπαπας: Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

«Πρέπει να είμαστε σαφείς για το τι εννοούμε μέτρα. Γιατί μέτρο είναι και ο ΟΣΕ, αλλά είναι ένα απαραίτητο μέτρο. Αν χαράτσια είναι περικοπές μισθών ή συντάξεων απαντώ ευθέως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ΟΣΕ, ο κ. Πρωτόπαπας διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι, ούτε θα πωληθεί ο Οργανισμός.

«Το νομοσχέδιο προβλέπει σαφώς ότι θα δοθεί ένα πολύ μεγάλο πακέτο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι του ΟΣΕ. Το δίκτυο όπως θα ισχύσει και αυτό ως πάγια πολιτική μας για όλα τα δίκτυα, το δίκτυο θα ανοίξει το κράτος, δηλαδή η σιδηροδρομική γραμμή, όπως θα πρέπει να ανοίξει το κράτος», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος δε στο θέμα των ελλειμματικών ΔΕΚΟ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη φιλολογία, όπως τη χαρακτήρισε, ότι για όλα τα προβλήματα των ΔΕΚΟ φταίνε οι μισοί των εργαζομένων. «Αυτός», εξήγησε, «είναι ένας από τους παράγοντες. Υπάρχουν πολλοί άλλοι. Υπάρχει το θέμα της κακοδιοίκησης, για το οποίο φέρουμε κι εμείς την ευθύνη, για αυτούς που βάζουμε και δεν τους ελέγχουμε, υπάρχει το θέμα των ξεπερασμένων οργανισμών, υπάρχει το θέμα της αδιαφάνειας στις προμήθειες. Υπάρχει το θέμα της κακής Οργάνωσης και των ξεπερασμένων αντιλήψεων στη λειτουργία των ΔΕΚΟ και της έλλειψης στρατηγικού σχεδίου».