Αθλητικά
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 23:43

Champions League: Aνετη επικράτηση για Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να μετατρέψει το ματς με τη Μίλαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από ντέρμπι σε τυπική υπόθεση. Οι «μερένγκες» σκόραραν στο 13' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και στο 14' με τον Οζίλ για να πάρουν την ευκολότερη ίσως φετινή τους νίκη στη διοργάνωση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να μετατρέψει το ματς με τη Μίλαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από ντέρμπι σε τυπική υπόθεση.

Οι «μερένγκες» σκόραραν στο πρώτο τέταρτο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μεζούτ Οζίλ για να πάρουν την ευκολότερη ίσως φετινή τους νίκη στη διοργάνωση και μαζί την πρώτη θέση του 7ου Ομίλου.

Ο Πορτογάλος άσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γερμανός επιθετικός με τη βοήθεια και της κόντρα έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αμέλια.

Στο άλλο ματς του γκρουπ την πρώτη του νίκη στην διοργάνωση πέτυχε ο ¶γιαξ που κέρδισε στο «¶μστερνταμ Αρίνα» με 2-1 την Οσέρ και διατηρείται στο κόλπο της πρόκρισης. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν μόλις στο 7' με φοβερό σουτ του Ντε Ζέοου και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Σουάρεζ βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0. Η Οσέρ μπήκε στο παιχνίδι στο 56', όταν ο Όιγιερ ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Ολίεχ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το φάουλ το εκτέλεσε ο Μπίρσα και με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-1 χωρίς πάντως οι Γάλλοι να καταφέρουν κάτι περισσότερο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με εννιά παίκτες λόγω αποβολών του Ολίεχ στο 85' και του Μινιό στις καθυστερήσεις.

5ος Όμιλος

Η Βασιλεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση πήρε τη νίκη επί της Ρόμα στην «Αιώνια Πόλη» με 3-1. Νίκη και για τη Μπάγερν, χωρίς πάντως να πείσει, απέναντι στην Κλουζ (3-2).

Η Ρόμα υποδέχθηκε τη Βασιλεία στο «Ολίμπικο» με μοναδικό στόχο τη νίκη, όμως βρέθηκε πολύ νωρίς να κυνηγά του Βέλγους στο σκορ. Ήταν το 12' της αναμέτρησης, όταν ο Φράι με πολύ ωραίο ευθύβολο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Λόμποντ. Η Ρόμα είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Ιταλών.

Στο 21' ο Τότι έβγαλε με εκπληκτική μπαλιά τον Μποριέλο σε θέση για γκολ, ο τελευταίος δε λάθεψε και με πολύ ωραίο τελείωσε ισοφάρισε για την ομάδα του. Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια, με τους Ελβετούς να παίρνουν εκ νέου το προβάδισμα στο 43' σε μία αντεπίθεσή τους με τον Ινκούμ με ωραίο διαγώνιο σουτ να νικά τον Λόμποντ. Χρόνος για αντίδραση από μέρους των γηπεδούχων δεν υπήρχε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1υπέρ της Βασιλείας.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και πολύ διαφορετικό από το πρώτο με τη μόνη διαφορά ότι η Βασιλεία εμφανίστηκε ακόμη πιο αποφασισμένη και ήξερε ακριβώς τι έψαχνε στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τους Ρωμαίους, των οποίων ο εκνευρισμός και το άγχος φαινόταν σε κάθε τους προσπάθεια. Ο αγώνας κυλούσε όπως ακριβώς ήθελαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι τον ήλεγχαν πλήρως και με σχετική άνεση και ο θρίαμβός τους ολοκληρώθηκε στο 92' με τον Καμπράλ.

Η Κλουζ εμφανίστηκε στην «Αλιάνζ Αρίνα» πολύ διαβασμένη, η Μπάγερν για ακόμη μία φορά φέτος ασύνδετη και χωρίς να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Φυσιολογικά, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Καντού στο 28' και έδειχναν ικανοί για τη μεγάλη έκπληξη. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι Ρουμάνοι, καθώς στο 32' ο σκόρερ της αναμέτρησης μέχρι εκείνη τη στιγμή, Καντού, έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από σουτ του Τόνι Κρόος για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα στο 37', οι παίκτες της Κλουζ πέτυχαν και τρίτο τέρμα, όμως παράλληλα κατάφεραν να βρίσκονται πίσω στο σκορ, καθώς για ακόμη μια φορά το γκολ ήταν εις βάρος της ομάδας τους. Θύτης ήταν Πάνιν και η Ρουμανική ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά περισσότερα πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 2-1 από τη χτυπημένη από τις πολλές απουσίες Μπάγερν.

Στο δεύτερο μέρος ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες της Κλουζ είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή και τον προσανατολισμό τους στο παιχνίδι και οι Βαυαροί χωρίς να κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια διατηρούσαν άνετα το προβάδισμα που είχαν αποκομίσει από το πρώτο ημίχρονο. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και σε μία από αυτές ο Γκόμεζ έκανε το 3-1 για τη Μπάγερν στο 77' με μεγάλη δόση τύχης είναι η αλήθεια, ενώ το μόνο που κατάφερε η Κλουζ στη συνέχεια ήταν να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί προσωρινά στο παιχνίδι με τον Κούλιο στο 86'. Τα πράγματα δε διαφοροποιήθηκαν μέχρι το τέλος και η Μπάγερν έκανε το 3 στα 3 στον 5ο όμιλο.

6ος Όμιλος

Με τον Ρώσο Γιούρι Ζιρκόφ να ανοίγει το σκορ, η Τσέλσι πέρασε από τη Ρωσία επικρατώντας της Σπαρτάκ Μόσχας 2-0 και έκανε το 3x3 στον 6ο όμιλο του Champions League. Πρώτη νίκη για Μαρσέιγ.

Σε ένα γήπεδο που το 2008 είχε περάσει ένα από τα πιο εφιαλτικά βράδια της ιστορίας της επέστρεψε η Τσέλσι, που στον τελικό είχε χάσει στα πέναλτι το τρόπαιο του Champions League από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγγλικό «εμφύλιο». Ευτυχώς για τους Μπλε αυτή τη φορά το ρωσικό στοιχείο τούς πήγε πολύ καλά. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προηγήθηκε στο «Λουζνίκι», που ήταν κατάμεστο από περισσότερους από 75.000 θεατές, στο 24'. Ο Ρώσος μέσος Γιούρι Ζιρκόφ πήρε την απομάκρυνση του Παρέχα της Σπαρτάκ και με μονοκόματο αριστερό μαγικό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ντικάν για το 0-1.

Το ματς δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της Τσέλσι σε κανένα σημείο και στο 43' ήρθε η επιβεβαίωση της κυριαρχίας με τον Ανελκά. Ο Γάλλος επιθετικός έπειτα από μπαλιά του Εσιέν έφυγε σε αντεπίθεση, απέφυγε δύο αντιπάλους και σκόραρε με δεξί πλασέ. Στην επανάληψη η ταχύτητα έπεσε, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες πρωτοβουλίες, οι Λονδρέζοι κράτησαν δυνάμεις για τη συνέχεια, ο Αντσελότι έβαλε στο γήπεδο πιτσιρίκια και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος. Οι Μπλε έκαναν το 3x3 και πλέον έχουν εννιά βαθμούς και 8-1 γκολ σε τρεις αγώνες. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μαρσέιγ επικράτησε δύσκολα της Ζίλινα στο Βελοντρόμ με γκολ του Ντιαβαρά στο 48' και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, περνώντας στην τρίτη θέση καθαρά.

8ος Όμιλος

Η πρωτιά του ομίλου κρίθηκε στο «Έμιρεϊτς» με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφού η ¶ρσεναλ διέλυσε τη Σαχτάρ με 5-0. Συνεχίζει να… ελπίζει η Μπράγκα η εοποία επιβλήθηκε 1-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Η Σαχτάρ πήγε για την κορυφή στο Λονδίνο και κατρακύλησε… Η ¶ρσεναλ δεν άφησε τους Ουκρανούς να πάρουν ανάσα και τη διέσυρε με 5-1. Όλα ήταν θέμα… 19 λεπτών, αφού ο Σονγκ άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων. Ο Νασρί στο 42Ά πέτυχε το 2-0, όμως η «καταιγίδα» ήρθε στην επανάληψη. Μέσα σε δέκα λεπτά η Σαχτάρ έχασε τα… πάντα, ο Φάμπρεγκας στο 59Ά με πέναλτι πέτυχε το 3-0, ο Γουίλσιρ στο 66Ά σημείωσε το 4-0 και ο Σαμάκ στο 69Ά έκανε το 5-0. Οι Λονδρέζοι πάντως δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν, όχι την ομάδα τους, αλλά έναν πρώην παίκτης τους, τον Εντουάρντο Ντα Σίλβα, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλος και διαμόρφωσε το 5-1.

Πέτυχε τα πρώτα γκολ στους ομίλους και η Μπράγκα κατάφερε να πάρει και τους πρώτους βαθμούς. Οι Πορτογάλοι μετά τις δυο διαδοχικές "σφαλιάρες" έδειξαν καλά στοιχεία και επικράτησαν της Παρτιζάν με 2-0. Οι Σέρβοι δεν πάταγαν καλά, αν και ο Στοϊκοβιτς έδειξε να έχει ξεπεράσει το σοκ, και στο α΄ μέρος τα πήγε καλά, αν και στο 35' ο Λίμα παραβίασε την εστία του. Στην επανάληψη η Παρτιζάν ανέβασε ρυθμό, πίεσε και στο 85' ο Κλέο έχασε μεγάλη ευκαιρία, αν και η φάση πιστώνεται στον γκολκίπερ, Φελίπε που εξουδετέρωσε τον κεραυνό του διεθνή Σέρβου. Στις καθυστερήσεις η Μπράγκα εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα των Σέρβων και με τον Ματέους διαμόρφωσε το 2-0.

Με πληροφορίες από www.gazzetta.gr