Πολιτική
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές κατά τόπους. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, το Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ και τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)