Πολιτική
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 09:21

Κατάληψη στα εκδοτήρια από συμβασιούχους στην Ακρόπολη

Με κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι - έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΤ. Συγκέντρωση των αρχαιολόγων στο υπουργείο την Πέμπτη στις 10:00.

Με κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι - έκτακτοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Από το πρωί η είσοδος του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο είναι ελεύθερη.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ... Δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τους υπευθύνους, είναι όλοι εξαφανισμένοι», υποστήριξε ο πρόεδρος των συμβασιούχων, Νίκος Χασομέρης, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για την Πέμπτη στις 9 το πρωί, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Εν τω μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί, έκτακτοι και μόνιμοι αρχαιολόγοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, από κοινού με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο στις 11:00.

Σχολιάζοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε: «Το πρόβλημα του αποκλεισμού της Ακρόπολης μπορούν να το λύσουν ή ο κ. Σαμαράς ή η κ. Παπαρήγα. Η δεύτερη αποκλείεται, άρα επαφίεται στον πρώτο, να σταματήσει ο διασυρμός».