Αθλητικά
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 13:25

Champions League: Συνέχεια με μεγάλα παιχνίδια

Τo μαγικό πάρτυ στον αστερισμό του Champions League συνεχίζεται και απόψε με άλλα οκτώ παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής. Μεγάλα ντέρμπι και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων σε κάθε γωνιά της Ευρώπης που θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Τo μαγικό πάρτυ στον αστερισμό του Champions League συνεχίζεται και απόψε με άλλα οκτώ παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής. Μεγάλα ντέρμπι και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων σε κάθε γωνιά της Ευρώπης που θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Το πρώτο πιάτο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων ήταν πολλά υποσχόμενο και στα ίδια επίπεδα ελπίζουμε πως θα κινηθεί και η σημερινή ημέρα με τη διεξαγωγή του 2ου μέρους των αγώνων. Η πανδαισία ξεκινάει ταυτόχρονα στην κλασική ώρα… Champions 10 παρά τέταρτο, και σε κάθε άκρη της Ευρώπης θα διεξαχθούν παράλληλα οκτώ κρίσιμοι αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σπουδαία ντέρμπι, που συναντάμε μόνο σε επίπεδο Champions League συνθέτουν για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης διοργάνωσης της UEFA, που έχει εξελιχτεί στην… καλύτερη βιτρίνα του προϊόντος με Brand Name: Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο…

Μονομαχία στο "Μεάτσα"

Στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, Ίντερ και Τότεναμ στριμώχνονται στην κορυφή στους 4 βαθμούς και θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου, με την ομάδα του Μπενίτεθ να ψάχνει τη νίκη κόντρα στους ¶γγλους ώστε να γίνει το αφεντικό του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Τβέντε και Βέρντερ Βρέμης έχουν από ένα βαθμό και θα παλέψουν για τη νίκη με επιθετικές διαθέσεις στην Ολλανδία. Ο αγώνας αυτός μεταξύ των δύο παραδοσιακά επιθετικών ομάδων αναμένεται να χαρίσει στον φίλαθλο κόσμο τόσο θέαμα όσο και πολλά γκολ.

Για το "3x3" στο Ζερλάν

Η Λιόν είναι εκείνη που έχει κάνει το απόλυτο των δύο νικών στον όμιλό της, και υποδεχόμενη στο «Ζερλάν» την Μπενφίκα θέλει τη νίκη ώστε να ξεφύγει μακριά από τους διώκτες της. Από τη μεριά τους οι Πορτογάλοι θα παλέψουν για ότι καλύτερο μέσα στη Γαλλία, την ώρα που η Σάλκε στη Γερμανία θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην ανίσχυρη Χάποελ Τελ Αβιβ από το Ισραήλ στα παιχνίδια του 4ου ομίλου.

"Νυχτερίδες" στη Γλασκόβη

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο ρευστά στον 3ο όμιλο όπου τόσο η Μάντσεστερ όσο και η Βαλένθια με τη Ρέιντζερς θα παλέψουν για τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στους «16». Η Μπούρσπασπορ από την Τουρκία που συμπληρώνει τον όμιλο έχει ήδη δύο ήττες με συνολικό σκορ τερμάτων 0-5 και δεν δείχνει ικανή να παλέψει ούτε για την 3η θέση του ομίλου παρά το γεγονός πως στο εγχώριο πρωτάθλημα διαπρέπει. Εξάλλου τώρα θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Θέατρο των Ονείρων» με την ομάδα του Σερ ¶λεξ να είναι το μεγάλο φαβορί. Όσο για τον άλλο αγώνα του ομίλου, στη Γλασκόβη η Ρέιντζερς θα κάνει τη μεγάλη προσπάθεια να αποδείξει πως αξίζει να προκριθεί στην επόμενη φάση κόντρα στη Βαλένθια. Από τη μεριά τους οι «νυχτερίδες» θέλουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να υποδεχτούν στην 4η αγωνιστική τους Σκοτσέζους με άλλον αέρα.

Τελευταία "πράσινη" ευκαιρία

Στον 4ο και τελευταίο όμιλο, για τη σημερινή ημέρα, η Κοπεγχάγη φιγουράρει στην πρώτη θέση με το απόλυτο των βαθμών και πλέον θα δοκιμαστεί στη Βαρκελώνη από τους «μπλαουγκράνα» με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να μένει στην ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στη Ρωσία με τη Ρούμπιν Καζάν. Από τη μεριά τους οι Ρώσοι θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας από τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα στη διοργάνωση. Πλέον οι «πράσινοι» θα πρέπει να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα δίχως αύριο ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την πρόκριση που ακόμα δεν έχει χαθεί. Εξάλλου ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν να αρχίσει τις υποχρεώσεις του με ήττες και μετά να αντιστρέψει την κατάσταση και να πάρει θριαμβευτική πρόκριση.

Όλα λοιπόν αυτά θα γίνουν απόψε σε ταυτόχρονη πάντα εξέλιξη, σε οκτώ διαφορετικά μέρη της Ευρώπης που έχουν ήδη φορέσει τα… καλά τους για να υποδεχτούν τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου…

Πηγή: www.gazzetta.gr