Πολιτιστικά
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 17:53

«Στοπ καρέ»

Το τελευταίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις «Στοπ καρέ», ανεβαίνει το φετινό χειμώνα στο θέατρο ¶λφα από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη.

Το τελευταίο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις «Στοπ καρέ», ανεβαίνει το φετινό χειμώνα στο θέατρο ¶λφα από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη με τους Γιώργο Παρτσαλάκη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κρατερό Κατσούλη και Τζένη Θεωνά.

Το «Στοπ καρέ», είναι μία παράσταση που μιλά για τα προσωπικά και επαγγελματικά πάθη των σύγχρονων ανθρώπων, αλλά κυρίως υποστηρίζει τις προσωπικές επιλογές. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας Αμερικανίδας φωτογράφου της Σάρα( Πέγκυ Τρικαλιώτη) και πολεμικής ανταποκρίτριας, που επιστρέφει σπίτι της βαριά τραυματισμένη από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Πόσο θα καταφέρουν ο σύντροφος της, πολεμικός ανταποκριτής κι αυτός (Κρατερός Κατσούλης) και ο κοινός τους φίλος, φωτογραφικός συντάκτης και συνεργάτης τους (Γιώργος Παρτσαλάκης) να την κρατήσουν κοντά τους; Τι σημαίνει να είσαι απόλυτα αφοσιωμένος στο λειτούργημα σου και τι κόστος πληρώνουν οι άνθρωποι που είναι ταγμένοι σε έναν σκοπό; Πόσο ανάγκη έχουμε κι από την χαρούμενη πλευρά της ζωής,όπως αναρωτιέται και η Μάντυ (Τζένη Θεωνά), ένα φρέσκο και αθώο κορίτσι που συμπληρώνει το καρέ των ηρώων του Μάργκιουλις.

Ενα σύγχρονο θεατρικό έργο με δυνατές σχέσεις, έντονη συγκίνηση -διανθισμένο με το ανατρεπτικό χιούμορ του συγγραφέα, παλιού γνώριμου στο Ελληνικό κοινό από τα έργα του: «Δείπνο με φίλους» – «Αθέατη θέα».

Πληροφορίες

Θέατρο ¶λφα, Στουρνάρη 51

Διάρκεια παράστασης: δύο ώρες

Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 2011