Πολιτική
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 18:03

Στο στόχαστρο του υπ. Παιδείας οι διορισμοί καθηγητών σε πανεπιστήμια

Έγγραφο προς όλα τα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα στους πρυτάνεις έχει αποστείλει ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τους διορισμούς καθηγητών και να διαπιστώσει τυχόν παρατυπίες.

Έγγραφο προς όλα τα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα στους πρυτάνεις έχει αποστείλει ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τους διορισμούς καθηγητών και να διαπιστώσει τυχόν παρατυπίες στις σχετικές διαδικασίες.

Παρά το γεγονός ότι το έγγραφο έχει σταλεί πριν από ενάμιση μήνα, ελάχιστα πανεπιστήμια έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του υφυπουργού, ο οποίος ετοιμάζει τώρα και δεύτερο έγγραφο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, ο υφυπουργός ανέφερε από τη Βουλή ότι εξετάζοντας τα στοιχεία στο διάστημα από το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και έχει γίνει διερεύνηση ή βρίσκεται σε διαδικασία διερεύνησης η εκλογή περίπου εκατό καθηγητών στα Πανεπιστήμια. Όπως επίσης ανέφερε, έχουν ακυρωθεί οι διορισμοί 15 καθηγητών στα Πανεπιστήμια γιατί διαπιστώθηκε κατά το έλεγχο ότι η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί δεν ήταν νόμιμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ