Αθλητικά
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 00:35

Νιόπλιας: «Να δίνουμε πάντοτε τον καλύτερό μας εαυτό»

Παρότι οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους «16» του Champions League μετά το 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν έχουν μειωθεί σημαντικά, ο Νίκος Νιόπλιας φάνηκε να πιστεύει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Παρότι οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους «16» του Champions League μετά το 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν έχουν μειωθεί σημαντικά, ο Νίκος Νιόπλιας φάνηκε να πιστεύει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Όπως τόνισε, το σημαντικό σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι να δίνεις πάντοτε τον καλύτερό σου εαυτό και γι' αυτό έδειξε ικανοποιημένος με τη βελτιωμένη εμφάνιση των παικτών του στα παιχνίδια μετά την ήττα από την Κοπεγχάγη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ. Και φαίνεται αυτό στα παιχνίδια μας», σχολίασε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε στην αναμενόμενη ερώτηση για τις ελπίδες που δίνει στην ομάδα του.

«Υπάρχουν δεν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης, το πιο σημαντικό είναι σε αυτόν το θεσμό να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό. Εγώ θυμάμαι πως πριν δυο χρόνια ο Παναθηναϊκός ήταν στην ίδια θέση. Κοιτάμε τώρα τι θα γίνει την Κυριακή».

Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός, αν και τόνισε πως η ομάδα του ίσως άξιζε ένα γκολ, χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ ότι είχαμε καλά διαστήματα, αν και είχαμε και ένα μεγάλο κενό όταν βγήκαν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης μέχρι να προσαρμοστούν οι αλλαγές. Στο τέλος μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ, αλλά για εμένα το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Πιστεύω ότι ήταν παιχνίδι του ενός γκολ».

Κληθείς να σχολιάσει το ντεμπούτο του Χάρη Μαυρία, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε στο Champions League, δήλωσε:

«Από τη στιγμή που τα παιδιά είναι στο σύλλογο και επειδή έχουμε πολλά προβλήματα, ανά πάσα στιγμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αν γυρίσουν τώρα κάποιοι παίκτες, όπως ο Γκουβού ή ο Λέτο, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες. Όμως και πάλι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθούν. Πρέπει να είναι σε ετοιμότητα».

«Σε αυτό το παιχνίδι έπαιξαν δυο ισάξιες ομάδες. Θα κρινόταν στο γκολ. Δεν έπρεπε να κάνουμε λάθη, όπως κάναμε και το πληρώσαμε με την Κοπεγχάγη. Δεν παίξαμε για το μηδέν. Περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για να πετύχουμε το γκολ», ήταν το τελευταίο σχόλιο του Νιόπλια.

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο τεχνικός των Ρώσων, Κούρμπαν Μπερντίεφ.

«Αυτό το αποτέλεσμα δεν άρεσε ούτε σε εμάς ούτε στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς δεν δημιουργήσαμε φάσεις γιατί δεν έγιναν αυτά που θέλαμε. Ορισμένα πράγμα δεν βγήκαν μέσα από το σύστημα που χρησιμοποιήσαμε», υποστήριξε, ενώ όταν του έγινε ερώτηση για κάποιες επιλογές του, απάντησε αφοπλιστικά: «Έτσι αποφάσισα. Εγώ είμαι ο προπονητής».