Πολιτική
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 16:19

Γ. Καρατζαφέρης: Ρόλο υπερδύναμης αναζητά η Τουρκία

Την εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «έρχεται να πάρει και όχι φυσικά να δώσει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Την εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «έρχεται να πάρει και όχι φυσικά να δώσει» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

«Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά κομβική στιγμή στην οποία η Τουρκία διεκδικεί για τον εαυτό της έναν ρόλο υπερδύναμης στην περιοχή, με την μετατροπή και της Ελλάδος όπως και των υπολοίπων χωρών που την περιβάλουν, σε χώρες δορυφόρους», είπε χαρακτηριστικά.

«Πολύ φοβούμαι ότι η Ελληνική κυβέρνηση, ή δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς γίνεται ή ακολουθεί μια υποχρεωτική μοιρολατρική πολιτική», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα ο ΛΑΟΣ θα σηκώσει τους τόνους και θα ξεσηκωθεί εντός και εκτός κοινοβουλίου.

«Πρέπει να καταλάβει καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι για εμάς τα Εθνικά θέματα στο Αιγαίο, το Εθνικό θέμα της Κύπρου, το Εθνικό θέμα της Θράκης, όπως και το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας που παρεχωρήθη ως όνομα στους Σκοπιανούς, Δημοκρατία της Μακεδονίας - Βαρντάσκα, είναι casus belli και για αυτό θα σηκώσουμε και τους τόνους και θα φωνάξουμε και θα ξεσηκωθούμε εντός και εκτός Κοινοβουλίου», τόνισε.