Πολιτική
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 17:14

Β. Μεϊμαράκης: Ουδεμία σχέση με την υπόθεση των ομολόγων

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για προειλημμένες αποφάσεις παραπομπής υπουργών της ΝΔ, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για προειλημμένες αποφάσεις παραπομπής υπουργών της ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εθνικής ¶μυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.

Υποστήριξε ακόμα ότι το υπουργείο του ουδεμία σχέση είχε με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έκδοση ομολόγου του δημοσίου», προσθέτοντας ότι συμμερίζεται την άποψη του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα για πολιτικές διώξεις.

«Το επίμαχο ομόλογο (των 280 εκατ. ευρώ στο ΤΕΑΔΥ) δεν έχει την υπογραφή μου, εγώ συνυπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση την οποία μου έφερε το υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ίδιες ακριβώς διαδικασίες για την έκδοση τέτοιων προϊόντων ακολουθήθηκαν πάνω από 60 φορές και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οι αιτιάσεις αυτές του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Χρήστου Πρωτόπαπα ο οποίος δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία προειλημμένη απόφαση για παραπομπή. Αντίθετα θα υπάρξει προσπάθεια να εξασφαλιστεί συναίνεση με τα κόμματα για την έκδοση κοινού πορίσματος».

Στην Εξεταστική επιτροπή καταθέτει σήμερα και ο πρώην υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχουν κληθεί για κατάθεση ο ένας εκ των τριών μετόχων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Γιώργος Αποστολίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Με την κατάθεση του Γ. Κουτρουμάνη, που γίνεται μετά από αίτημα του ιδίου, θα κλείσει ο κύκλος των πολιτικών προσώπων, ενώ το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, αναμένεται, όπως δήλωσε ο κ.Πρωτόπαπας, να είναι έτοιμο μετά την ολοκλήρωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ