Κόσμος
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 22:28

ΠΟΥ: Λιγότερο αλάτι στις τροφές

Διήμερο συνέδριο για τη μείωση του αλατιού στις τροφές πραγματοποίησε η «Επιτροπή Στρατηγικής Περιορισμού του Νατρίου» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Κάγκαρι του Καναδά.

Διήμερο συνέδριο για τη μείωση του αλατιού στις τροφές πραγματοποίησε η «Επιτροπή Στρατηγικής Περιορισμού του Νατρίου» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Κάγκαρι του Καναδά.

Μεταξύ των συμπερασμάτων του συνεδρίου ήταν ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να καταναλώνει λιγότερες ποσότητες αλατιού.

«Οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν πόσο αλάτι καταναλώνει ο πληθυσμός τους, από πού προέρχεται αυτό το αλάτι και πώς να δημιουργήσουν εθνικά προγράμματα μείωσης του νατρίου στο διατροφικό σύστημα» δήλωσε ο δρ. Νορμ Κάμπελ καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι Καναδοί τρώνε πολύ αλάτι που δεν προέρχεται από τις μαγειρεμένες τροφές αλλά από τα συσκευασμένα τρόφιμα (από την πίτσα μέχρι τα δημητριακά του πρωινού).

Όπως είπε, αν οι Καναδοί μειώσουν το αλάτι στην διατροφή τους, πολλές ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, η υπέρταση, ο καρκίνος του στομάχου και το άσθμα, θα υποχωρήσουν αισθητά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ