Πολιτική
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και βελτίωση το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και βελτίωση το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες και το απόγευμα αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως και 7 Μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες και βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως και 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη Βόρεια Κρήτη και πιθανώς τις πρωϊνές ώρες και στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τις πρωϊνές ώρες τοπικές νεφώσεις και αργότερα γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια νωρίς το πρωΐ 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τις πρωϊνές ώρες νεφώσεις με πιθανότητα στα ανατολικά και βόρεια ασθενή βροχή. Από το μεσημέρι βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα πρόσκαιρα στα ανατολικά έως και 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και στα ανατολικά έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τις πρωϊνές ώρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής και από το μεσημέρι βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη Βόρεια Κρήτη τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου

Λίγες τοπικές νεφώσεις. Το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που από το απόγευμα θα ενισχυθούν από 4 σε 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)