Πολιτική
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις προβλέπει για σήμερα αρχικά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Θράκη, τα νησιά του Βορείου, του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 εως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες. Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανώς πρόσκαιρα στο Αιγαίο θυελλώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.