Πολιτική
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2002 07:03

Σε χαράδρα 300 μ. αυτοκινητάμαξα του ΟΣΕ με 28 επιβάτες

Παρ'ολίγον σιδηροδρομική τραγωδία λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, έξω από τη Μεγαλόπολη της Πελοποννήσου στο ύψος του 178ου χλμ. της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

Ταχεία αμαξοστοιχία με δύο βαγόνια και 28 επιβαίνοντες που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Αθήνα, εκτροχιάστηκε και κατέπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 300 μέτρων σε δύσβατη περιοχή στο χωριό Χάνοι, στη θέση Γαλαρία.

Τα βαγόνια σταμάτησαν την πτώση τους περίπου στα 100 μέτρα. Δεκαεπτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο μηχανοδηγός, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με κατάγματα, θλαστικά τραύματα και μικροεκδορές στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Ο μηχανοδηγός δήλωσε ότι αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα, όταν αντιλήφθηκε βράχια που είχαν πέσει στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηερείας Πελοποννήσου, πυραγός Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι πυροσβέστες ανέσυραν με σχοινιά, λόγω του δύσβατου της περιοχής όλους τους επιβαίνοντες.

Στην περιοχή μετέβη ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, καθώς και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ από την Αθήνα, με επικεφαλής τον διοικητή του Οργανισμού, για να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.