Πολιτική
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωΐ στα βορειοανατολικά και γενικά βελτιωμένο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωΐ στα βορειοανατολικά και γενικά βελτιωμένο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών νωρίς το πρωΐ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Το βράδυ στα βορειοδυτικά και πάλι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τις πρώτες πρωϊνές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα νωρίς το πρωΐ και το βράδυ για τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές βροχές. Πιθανότητα το πρωΐ στα βόρεια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωΐ στα βόρεια 6 τοπικά 7 Μποφόρ όπου από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Βαθμιαία βελτίωση. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νωρίς το πρωΐ νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ και πάλι τοπικές βροχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα λίγα χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στο Βόρειο Αιγαίο στα 8 και τη νύχτα τοπικά 9 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)