Πολιτική
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 14:12

Ξανά στην Ακρόπολη την Πέμπτη οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟΤ

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, που δίνουν αύριο στις 10.30 νέο ραντεβού στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στις 10.30.

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, που δίνουν αύριο στις 10.30 νέο ραντεβού στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στις 10.30. Σήμερα, οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, έμειναν κλειστοί από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου.

Τη διαβεβαίωση πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχουν πληρωθεί όλοι οι έκτακτοι υπάλληλοι έδωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

«Ο υπουργός μάς κοροϊδεύει. Οι υπηρεσίες δεν έχουν πάρει ακόμα τα εντάλματα προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Νίκος Χασομέρης, πρόεδρος των συμβασιούχων.

Ως προς το αίτημα της μονιμοποίησης, ο κ. Γερουλάνος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η μονιμοποίηση είναι παράνομη.

«Το θέμα αυτό αφορά το λιγότερο πάνω από 1.500 ανθρώπους. Οι άνθρωποι που κατεβαίνουν και κλείνουν την Ακρόπολη είναι 50. Οι άλλοι ξέρουν ότι αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση που προσπάθησε να κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η εβδομαδιαία κινητοποίηση των εργαζομένων του ΥΠ.ΠΟ.Τ, τακτικώς επαναλαμβανόμενη με ρυθμό εκκρεμούς, είναι πάλι εδώ», σχολιάζει εκ μέρους της ΝΔ ο Θ. Δαβάκης.

«Οι διοικητικές υπηρεσίες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι περισσότερο κλειστοί από ό,τι ανοικτοί πλέον», συμπληρώνει και τονίζει ότι «η ρουτίνα αυτή εξουδετερώνει τις δυνατότητες του Ελληνικού Πολιτισμού και Τουρισμού».

«Η απούσα, αν και πολλαπλή, πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ θα πρέπει να μείνει στο εσωτερικό και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δίνοντας επιτέλους λύσεις, σε συμφωνία με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας», κατέληξε ο κ. Δαβάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ