Πολιτική
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 15:09

Αλ. Παπαρήγα: Κάλπικη η «αντίσταση» του Πρωθυπουργού

Έντονες επικρίσεις για τη στάση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες διατύπωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Έντονες επικρίσεις για τη στάση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες διατύπωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να έχει εκλογική δύναμη για να μπορεί να διαπραγματευτεί. Διαπραγματεύεται και αυτός για τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, χώρια το ότι έχει την φιλοδοξία να πει ότι παίζει ιδιαίτερο, διεθνή ρόλο», επισήμανε η κ. Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις διαπραγματεύσεις του κ. Παπανδρέου «κίνδυνο θάνατο για το λαό».

Όπως ανέφερε εξάλλου, η ουσία της ζήτησης στη Σύνοδο της ΕΕ είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία. Τσακώνονται μεταξύ τους, είπε, για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα, καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι θα προχωρήσουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, γιατί η κρίση είναι βαθιά και προβλέπουν νέο κύμα κρίσης.

«Όμως ξέρουμε πάρα πολύ καλά», συνέχισε, «ότι η κούρσα του ανταγωνισμού διενεργείται πριν απ’ όλα στην μετατροπή της εργατικής δύναμης σε ακόμη πιο φθηνή μέχρι εκεί που και ο δικός μας νους ακόμα δεν πάει. Επομένως το πρώτο που αποφάσισαν είναι: Καινούργια βάρβαρα μέτρα».

Η κ. Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό, αφού, όπως ανέφερε, εκπροσωπώντας το μερίδιο ευθύνης που έχει από το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, «μπορεί να θεωρηθεί και συνεισηγητής με όλους τους άλλους». «Όσο για την περήφανη νίκη του Πρωθυπουργού να μην χάνει μια χώρα-μέλος της ΕΕ το δικαίωμα της ψήφου είναι αστείο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το κάθε κράτος βάζει ένα ευρύτερο πακέτο, ξέροντας ότι ορισμένα πράγματα δεν θα περάσουν για να επικυρώσουν τα κυριότερα», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό, σημείωσε, στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη θα πρέπει να γίνει άλμα αντιστροφής και ο λαός να δώσει ψήφο αντεπίθεσης και ανατροπής, γιατί διαφορετικά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση την επόμενη μέρα.

Ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε τέλος, «έχει ιστορική ευθύνη πραγματικά, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού ή την μπλόφα για τις πρόωρες εκλογές, αλλά να αντιστρέψει το ζήτημα και να στριμώξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση, και βεβαίως να μην επιτρέψει και τα παιχνίδια του κ. Σαμαρά».