Πολιτική
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα, που μέχρι το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα πελάγη θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλωδεις, βαθμιαία όμως στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 16 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη στη Δυτική και Νότια Ελλάδα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το απόγευμα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και παροδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυριως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.