Κόσμος
Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 10:13

Ιράκ: 52 νεκροί κατά την ομηρία καθολικών σε εκκλησία

Σε λουτρό αίματος κατέληξε η ομηρία περισσότερων από 100 Ιρακινών καθολικών σε εκκλησία της Βαγδάτης από ενόπλους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. 52 νεκροί μετά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας την Κυριακή.

Σε λουτρό αίματος κατέληξε η ομηρία περισσότερων από 100 Ιρακινών καθολικών σε εκκλησία της Βαγδάτης από ενόπλους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα .

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών του Ιράκ, οι νεκροί από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας την Κυριακή ανέρχονται σε 52, όλοι τους, όπως διευκρινίστηκε, όμηροι ή αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας τραυματίστηκαν συνολικά 67 άνθρωποι.

Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, οργάνωση - παρακλάδι της αλ Κάιντα. Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE), είχε δώσει διορία 48 ωρών στην κοπτική εκκλησία της Αιγύπτου να απελευθερώσει τους «φυλακισμένους στα μοναστήρια» μουσουλμάνους της χώρας αυτής.

«Μία ομάδα εξοργισμένων μουτζαχεντίν μεταξύ των πιστών του Αλλάχ πραγματοποίησε μία επιδρομή σε ένα από τα αήθη καταγώγια της ειδωλολατρίας, που ακόμη χρησιμοποιούνται από τους χριστιανούς του Ιράκ ως αρχηγείο για τη μάχη κατά της θρησκείας του Ισλάμ και την υποστήριξη όσων μάχονται αυτήν τη θρησκεία», ανέφερε στο ανακοινωθέν της η οργάνωση.