Πολιτιστικά
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 19:56

Στην Ελλάδα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης

Τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης θα φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης θα φιλοξενήσει το Εθνικό Θέατρο από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Η Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης είναι ένα δίκτυο θεάτρων, το οποίο δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 1990 με πρωτοβουλία του Giorgio Strehler και του Jack Lang και τη συνεργασία του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού. Σήμερα, 19 από τα σημαντικότερα θέατρα της Ευρώπης περιλαμβάνονται στα μέλη της.

Στο πλαίσιο της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης και με την ευκαιρία της παρουσίας των σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει Στρογγυλό Τραπέζι με βασικό θέμα «Ο πολιτισμός σε περίοδο κρίσης», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του υπουργού, Παύλου Γερουλάνου.

Το Στρογγυλό Τραπέζι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, στις 17.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος και θα είναι ανοιχτό στους ανθρώπους της τέχνης και το κοινό.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς, και θα τοποθετηθούν οι: Alexander Darie - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Bulandra και πρόεδρος της UTE, Jean Louis Martinelli - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Theatre Nanterre Amandiers, Gabor Tompa - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ουγγαρόφωνου Θεάτρου της Κλουζ, Michal Do?ekal - Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Πράγας, Declan Donnellan - σκηνοθέτης και επίτιμο μέλος της Ένωσης και ο Σωτήρης Χατζάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Επίσης, θα απευθυνθούν χαιρετισμοί του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας, Νεότητας, κ. Ανδρούλλας Βασιλείου. Επιπλέον, θα υπάρξει μαγνητοσκοπημένη τοποθέτηση του Luca Ronconi, Καλλιτεχνικού Συμβούλου του Piccolo Teatro, πάνω στο θέμα.