Αθλητικά
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 23:53

Champions League: Ισόπαλο το Μίλαν-Ρεάλ

Βροχή τα γκολ στο πέσιμο της αυλαίας της 4ης αγωνιστικής του Champions League, με την Ρεάλ να παίρνει ισοπαλία από την Μίλαν στο 94' (2-2). Εκαναν το 4x4 Τσέλσι και Μπάγερν, επτάρα η Μαρσέιγ.

Βροχή τα γκολ στο πέσιμο της αυλαίας της 4ης αγωνιστικής του Champions League, με την Ρεάλ να παίρνει ισοπαλία από την Μίλαν στο 94' (2-2). Εκαναν το 4x4 Τσέλσι και Μπάγερν, επτάρα η Μαρσέιγ.

5ος Όμιλος

Η εκδίκηση των Ρωμαίων

Η νίκη ήταν μονόδρομος, η Ρόμα ζητούσε και εκδίκηση για την ήττα στο «Ολίμπικο» και στην Ελβετία έπαιξε μετά από καιρό καλή μπάλα. Ο Τότι δημιούργησε πολλά προβλήματα και η Βασιλεία δεν μπόρεσε να αντισταθεί, με συνέπεια να ηττηθεί και ουσιαστικά να χάνει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Μενέζ άνοιξε το σκορ στο πρώτο τέταρτο (16') και ο Τότι από την άσπρη βούλα έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους Ελβετούς. Η πίεση τους στην επανάληψη έφερε τους Ιταλούς πιο πίσω, ο Φρέι με τέρμα στο 69' έδωσε ελπίδες, ωστόσο ο Γκρέκο 76' τις… γκρέμισε. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Σακίρι στο 83' ενώ τελείωσαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Στόκερ στις καθυστερήσεις.

Παράσταση για ένα ρόλο

Μπορεί στο Μόναχο να την παίδεψε αρκετά, ωστόσο στη Ρουμανία το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο, και η Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας 4-0 της Κλουζ. Οι βαυαροί επέβαλλαν τον ρυθμό τους και με τον Γκόμεζ σε εκπληκτική μέρα κατάφεραν στο 24' να είναι μπροστά με δυο τέρματα χάρη στον διεθνή φορ. Η Κλούζ προσπάθησε με στημένα, όμως στο 73' ο ίδιος παίκτης με χατ τρικ έβαλε τέλος σε όποια προσπάθεια ανατροπής. Το ταξίδι αναψυχής στην Ρουμανία ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις ο Μίλερ.

6ος Όμιλος

Συντριβή της Ζίλινα από τη Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ ταξίδεψε στη Σλοβακία με στόχο τη νίκη, όμως ούτε οι ίδιοι οι Γάλλοι δεν φαντάζονταν μία τόσο άνετη και εκτενή επικράτηση. Από τη στιγμή που οι Μασσαλοί άνοιξαν το σκορ, οι γηπαεδούχοι κατέρρευσαν και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρουν τους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι έκαναν πάρτι και κάθε επιθετική τους προσπάθεια κατέληγε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, στις περισσότερες των περιπτώσεων, Ντούμπραβγκα.

Ο Ζινιάκ πέτυχε τρία τέρματα στο 12', στο 21' και στο 54' , ενώ δύο τέρματα σημείωσε ο Λούτσο (52', 63') και από ένα οι Χάιντζε (24') και Ρεμί (36'). Με αυτή τη νίκη η Μαρσέιγ παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης και το ταξίδι στη Μόσχα θα δείξει αν αυτή ή η Σπαρτάκ θα είναι αυτή που θα συνεχίσει στο Champions League.

Τσέλσι 4Χ4 στο τετράγωνο!

Η Τσέλσι στο «Στάνφορντ Μπριτζ» σπάνια αντιμετωπίζει προβλήματα και το αποψινό παιχνίδι απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση... Άνετη επικράτηση, παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, με 4-1 και οι Λονδρέζοι έφτασαν τις 4 νίκες σε 4 παιχνίδια. Ο Ανελκά άνοιξε το σκορ στο 49' και ο Ντρογκμπά διπλασίασε τα τέρματα της Αγγλικής ομάδας στο 62΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο πρώην «Ρώσος» Ιβάνοβιτς, ότανς στο παρελθόν παίκτης της ΤΣΣΚΑ, φαίνεται ότι τα είχε μαζεμένα στη Λοκομοτίβ και σκόραρε δις εις βάρος της, αρχικά στο 66' και στη συνέχεια στο 90'. Οι Μοσχοβίτες είχαν μειώσει προσωρινά το σκορ στο 86' με γκολ του Μπαζένοφ, ένα τέρμα που έσπασε το ρεκόρ του Πετρ Τσεχ, ο οποίος είχε να δεχθεί γκολ εντός έδρας από τον περασμένο Μάρτιο (!), όταν είχε καταφέρει να σκοράρει η Άστον Βίλα.

7ος Όμιλος

Απόδραση απ' το Μιλάνο για Ρεάλ

Η Μίλαν έφτασε πολύ κοντά στον θρίαμβο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η Βασίλισσα της χάλασε το πάρτι στο 94' με τον νεαρό, Πέδρο Λεόν, που είχε περάσει ως αλλαγή να διαμορφώνει το τελικό 2-2! Ο Ζοζέ Μουρίνιο διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει από την Μίλαν, ενώ και οι Ροσονέρι παρέμειναν αήττητοι από τους Μερένχες στο Μιλάνο. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Ρεάλ είναι πρώτη στον 7ο όμιλο με δέκα βαθμούς, η Μίλαν δεύτερη με πέντε, ενώ ακολουθούν Αγιαξ και Οσέρ με τέσσερις και τρεις αντίστοιχα.

Πολύ δυνατά μπήκε η Ρεάλ στην αναμέτρηση και πίεσε απίστευτα την Μίλαν σε σημείο που όλοι οι μέσοι της να βρίσκονται πίσω από το κέντρο. Χαρακτηριστικό της άμυνας που χρειάστηκε να παίξουν οι Ροσονέρι είναι ότι ο Πίρλο σε μία φάση έκοψε δύο φορές πάνω στην γραμμή! Στο 45' καρποφόρησε τελικά η υπεροχή της Ρεάλ. Ο Ανχελ Ντι Μαρία πέρασε φοβερή πάσα στον Ιγουαΐν, ο οποίος ανενόχλητος απέναντι στον Αμπιάτι, δεν αστόχησε στέλνοντας τους Blancos στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1).

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε διαφορετικά. Η Ρεάλ με τρομερή υπεροχή έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο με τον Χάουαρντ Γουέμπ να χαρίζει στον Αμπάτε την... παραμονή στο γήπεδο, καθώς έχοντας κίτρινη κάρτα τράβηξε παρατεταμένα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 60' ήρθε η μεγάλη έμπνευση στον τεχνικό των Ιταλών Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καθώς πέρασε στο ματς τον Υτζάγκι στη θέση του.. άφαντου στην αναμέτρηση Ροναλντίνιο, ο οποίος προτιμήθηκε την τελευταία στιγμή αντί του Ρομπίνιο.

Νέο ενδιαφέρον από Οσέρ

Έστω και αργά η Οσέρ κατάφερε να… ξυπνήσει και να πετύχει την πρώτη νίκη στον όμιλο. Οι Γάλλοι επιβλήθηκαν 2-1 του Άγιαξ έφτασαν τους τρεις βαθμούς και… ελπίζουν ακόμα για πρόκριση! Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, γρήγορο κατάφεραν να αιφνιδιάσουν με γκολ του Σαμαριτάνο στο 9’. Η Οσέρ διατήρησε τον έλεγχο στο α’ μέρος, όμως στην επανάληψη ο «Αίαντας» ανέβασε ταχύτητα, έχασε ευκαιρίες με τους Σουάρες, Ντε Γιονγκ, είχε δοκάρι με τον Ουρουγουανό, και στο 79’ ο Αλντερβάιρελντ ισοφάρισε 1-1. Για πέντε λεπτά κράτησαν τα πανηγύρια, αφού στο 84’ με τον Λανζέλ έδωσε νέα τροπή στον όμιλο και έβαλε την Οσέρ γερά στο κόλπο.

8ος Όμιλος

Εντυπωσιακή η Σαχτάρ

Η Σαχτάρ υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο αφιλόξενο Ντόνετσκ και απέδειξε ότι διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα. Μπορεί οι «Κανονιέρηδες» να παρατάχθηκαν με αρκετές και σημαντικές απουσίες, όμως οι Ουκρανοί, που πίεσαν από το πρώτο λεπτό και μέχρι το τέλος του αγώνα, πήραν πανάξια τη νίκη, η οποία τους επέτρεψε να πιάσουν τους Λονδρέζους στην πρώτη θέση του ομίλου, πιάνοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση και θύμισε σε πολλές στιγμές... Άρσεναλ.

Το σκορ άνοιξε κόντρα στη ροή του αγώνα στο 10' ο Γουόλκοτ σε μία αντεπίθεση που ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά στη άμυνα. Στο 28' η κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι βρήκε στον Ίστμοντ, στον οποίο χρεώθηκε και το τέρμα ως αυτογκόλ, ενώ η πλήρης ανατροπή ολοκληρώθηκε με το τέλος του ημιχρόνου με τον Εντουάρντο να σκοράρει και πάλι εναντίον στην παλιά του ομάδα με σουτ μέσα από την περιοχή.

Απέδρασε από το Βελιγράδι η Μπράγκα

Η Μπράγκα ήταν καλύτερη της ακόμη για μία φορά απογοητευτικής Παρτίζαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε δίκαια τη νίκη με 1-0. Το χρυσό γκολ για τους Πορτογάλους πέτυχε με ωραία κεφαλιά ο Μοϊσές στο 35'. Πέρα από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πέταξαν οριστικά εκτός συνέχειας των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων τους Σέρβους, οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πλέον ορατές αν γίνει η υπέρβαση και φύγουν με τη νίκη από την Ουκρανία, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν μία θέση στην επόμενη φάση του Europa League.

Πηγή: www.gazzetta.gr