Αθλητικά
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 00:05

Europa League: AEK-Αντερλεχτ 1-1

Με τον Σεμπάστιαν Σάχα να πραγματοποιεί δυο πολύ μεγάλες επεμβάσεις το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ (1-1) και συνεχίζει να έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Με τον Σεμπάστιαν Σάχα να πραγματοποιεί δυο πολύ μεγάλες επεμβάσεις το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Αντερλεχτ στο ΟΑΚΑ και συνεχίζει να έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν μείνει εμφανώς από δυνάμεις, επιτρέποντας στου Βέλγους να κάνουν ότι θέλουν, κατέβασε ρολά και μπόρεσε ολομόναχος να διατηρήσει το αήττητο της Ένωσης εντός έδρας.

Η πρώτη του καθοριστική επέμβαση ήρθε στο 82'. Ο τρομερός νεαρός επιθετικός της Αντερλεχτ Λουκάκου -ο αποκαλούμενος και «νέος Ντρογμπά»- πήρε πάνω του δυο αμυντικούς της ΑΕΚ και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Κανού σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Σάχα έπεσε και διατήρησε το 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα σε μια επίθεση από τα δεξιά ο Λεγκέρα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λουκάκου άφησε τη μπάλα να περάσει και αυτή στρώθηκε στον Σουάρεζ. Ο τελευταίος έκανε το σουτ, όμως ο Αργεντινός κίπερ των κιτρινόμαυρων έπεσε και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ, γλιτώνοντας την ομάδα του.

Παρότι, πάντως, τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης άνηκαν στους Βέλγους, η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Μόλις στο 7' ο Ίσμαελ Μπλάνκο δεν μπόρεσε για λίγα εκατοστά να προλάβει με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 31' ο Σάββας Γκέντζογλου ολομόναχος μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, παρόλα αυτά, η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί, όταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο 48' ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Οι Βέλγοι, δυστυχώς, αντέδρασαν άμεσα και έξι λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσια με τον Πόλακ να γράφει το τελικό 1-1 από κοντά μετά από σέντρα του Λεγκέαρ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Νταντόμο, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (66' Έντερ), Λαγός, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Αντερλεχτ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Ζιλέ, Μαζούχ, Γιούχας, Λέτσακς, Κουαγιατέ, Κλιέσταν, Λεγκεάρ, Πόλακ, Μπουσουφά (68' Κανού), Λουκακού.