Πολιτική
Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 23:04

Μ. Μπόλαρης: Να γίνει η Κ. Μακεδονία ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη τη χώρα

Την πολιτική του πρόταση για την Κεντρική Μακεδονία παρουσίασε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο ανάπτυξης» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης.

Την πολιτική του πρόταση για την Κεντρική Μακεδονία παρουσίασε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μέτωπο ανάπτυξης» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Μπόλαρης χαρακτήρισε τη μάχη που δίνει για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» στην έως τώρα πολιτική του διαδρομή και τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών για τους ψηφοφόρους της Κεντρικής Μακεδονίας είναι «ή πάμε μπροστά με ευρωπαϊκή προοπτική για ανάπτυξη ή μένουμε πίσω σε λογικές συντήρησης».

Χαρακτήρισε ακόμη τον «Καλλικράτη» ως ιστορική ευκαιρία και βαθιά τομή στην ελληνική κοινωνία με ορίζοντα αναπτυξιακό και ανέλυσε το όραμά του για την Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας ότι θέλει να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη τη χώρα, Περιφέρεια της Καινοτομίας και της Ποιότητας, που θα διακρίνεται για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις στην Ευρώπη των Περιφερειών.

«Να είναι αναγνωρίσιμη για τις αναπτυξιακές της επιδόσεις, για την πνευματική της παραγωγή, για το σεβασμό στο περιβάλλον, για την επιστημονική καταξίωση. Να πάψει να είναι αναγνωρίσιμη από την αμετροέπεια αυτών που τάχθηκαν να τη διοικήσουν, από τις δικαστικές εμπλοκές αυτών που ορκίσθηκαν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι ο συνδυασμός του έρχεται να δώσει προοπτική και ελπίδα στον κάθε πολίτη της Κεντρικής Μακεδονίας, έξω από τη λογική των κολλητών και της εκδούλευσης, της επαιτείας και της συναλλαγής.

«Είμαστε εδώ για να πάψει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας. Είμαστε κατά της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, κατά της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, κατά της υποβαθμισμένης αισθητικής και του φθηνού θεάματος, της έλλειψης παιδείας, της φθίνουσας πορείας της τοπικής οικονομίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος, της κακοδιοίκησης, της διαφθοράς, των αποκλεισμών, της φοβικότητας», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ