Κόσμος
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 15:45

Μπ. Ομπάμα: «Μεγαλύτερο» το πολιτικό κόστος της υγειονομικής μεταρρύθμισης

«Μεγαλύτερο απ'ό,τι είχαμε προβλέψει» ήταν το πολιτικό κόστος της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας, παραδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS λίγες ημέρες μετά τις βαριές απώλειες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές.

«Μεγαλύτερο απ'ό,τι είχαμε προβλέψει» ήταν το πολιτικό κόστος της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας, παραδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Υπάρχει εξήγηση γιατί το σύστημα υγείας μας δεν είχε μεταρρυθμιστεί τις τελευταίες δεκαετίες και γιατί όλοι οι πρόεδροι μιλούσαν γι'αυτήν (τη μεταρρύμθιση) και δεν την έκαναν ποτέ. Επειδή είναι δύσκολο», δήλωσε ο Ομπάμα στην τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά», λίγες ημέρες μετά τις βαριές απώλειες των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές.

«Πήρα την απόφαση να προχωρήσω και να το κάνω και πληρώσαμε το κόστος σε πολιτικό επίπεδο, όπως το είχαμε προβλέψει. Ομως ένα κόστος ίσως λιγο μεγαλύτερο απ' όσο είχαμε προβλέψει», πρόσθεσε στη συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κατέληξαν να εμφανίζουν την πολιτική μου φιλοσοφία ως αριστερή πολιτική που βασίζεται στην παρεμβατικότητα του κράτους. Και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν οι Αμερικανοί», επεσήμανε ο Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο