Πολιτική
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2002 10:17

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο από την απεργία των ελεγκτών

Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλεται το επιβατικό κοινό που επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα με τις αεροπορικές εταιρείες, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση ανακοινώθηκε στις 11 χθες το βράδυ και από τις 12 άρχισε η απεργία.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπάρχει το αδιαχώρητο, καθώς εκατοντάδες επιβάτες που δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν από τις αεροπορικές εταιρείες για τις ματαιώσεις των πτήσεών τους, μετέβησαν στο αεροδρόμιο, όπου ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν πρόκειται να ταξιδέψουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους προορισμούς όπου πραγματοποιούνται πολλές πτήσεις την ημέρα, αφού σε αυτούς θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα δρομολόγιο, ενώ μία μόνο πτήση θα πραγματοποιήσει κάθε εταιρεία ανά χώρα εξωτερικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.

Οι αεροπορικές εταιρίες προσάρμοσαν ανάλογα το πρόγραμμα των πτήσεών τους, αλλά η πλεινότητα των επιβατών δεν πρόκειται να ταξιδέψει σήμερα.

«Θύμα» της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας έπεσε και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να επιθεωρήσει τα έργα της Εγνατίας Οδού. Η πτήση της όμως ματαιώθηκε.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ