Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 09:08

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Μύκονος

Ταλαιπωρία τη Δευτέρα για τους επιβάτες του Ε/Γ - Ο/Γ «Νήσος Μύκονος», όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Εύδηλου Ικαρίας, δεν κατέστη δυνατή η προσέγγισή του στον προβλήτα λόγω ισχυρών ανέμων. Κατά την πλαγιοδέτηση του, το πλοίο ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα και από τη λιμενική Αρχή απαγορεύθηκε ο απόπλους.

Ταλαιπωρία τη Δευτέρα για τους επιβάτες του Ε/Γ - Ο/Γ «Νήσος Μύκονος», όταν κατά τον κατάπλου του πλοίου στις 18:50 στο λιμάνι του Εύδηλου Ικαρίας, δεν κατέστη δυνατή η προσέγγισή του στον προβλήτα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (8 BF), με αποτέλεσμα να το πλευρίσει ο άνεμος και να πλαγιοδετήσει.

Κατά τη διάρκεια της πλαγιοδέτησης, η αριστερή πλευρά της πλώρης του πλοίου (πάνω από την ίσαλο γραμμή) ήρθε σε επαφή με τον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών και δύο μικρών εσωκοιλωμάτων περίπου δύο εκατοστών το καθένα.

Από τους επιβάτες του Ε/Γ-Ο/Γ που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Άγιο Κύρηκο-Φούρνοι-Καρλόβασι-Βαθύ, 126 με προορισμό το λιμάνι του Εύδηλου και του Αγίου Κήρυκου, αποβιβάστηκαν από πλαϊνή πόρτα του πλοίου, ενώ 307 επιβάτες παρέμειναν εντός του πλοίου.

Από το συμβάν, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.