Πολιτική
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στη Δυτική, τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά όμως στα πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι χιόνια θα πέσουν σε βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχή κυρίως μετά το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους με πιθανή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.