Πολιτική
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Δυτική Κρήτη από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το μεσημέρι τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Νότια Κρήτη πιθανώς να είναι ισχυρά.

Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)