Πολιτική
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2002 07:18

Νέα δημοσκόπηση της MRB για τα πολιτικά κόμματα

Μείωση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 6,1 μονάδες από 9,4 που ήταν η διαφορά στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας των περασμένο Ιούνιο. Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται κατά 0,4% από 3,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,5%, το ΠΑΣΟΚ 32,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, ο Συνασπισμός με 3,5%, το ΛΑΟΣ με 2,3% και το ΔΗΚΚΙ με 2,2%.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει υπ'όψιν τις ενδείξεις από τις δημοσκοπήσεις, χωρίς όμως αυτές να καθορίζουν τις πράξεις της και τα πιστεύω της», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν εντατικά οι προσπάθειες και ειδικά τους επόμενους μήνες που θα αναλάβει η χώρα μας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς δεν πρέπει, όπως είπε, να υπάρξει η αίσθηση ότι εγκαταλήφθηκαν οι προσπάθειες στο εσωτερικό.