Πολιτική
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010 19:32

Γ. Πεταλωτής: Ευθύνη όλων η συνεργασία με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση

Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου των εκλογών επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «σήμερα, οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης, την εποχή του Καλλικράτη»

Στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του δεύτερου γύρου των εκλογών επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «σήμερα, οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης, την εποχή του Καλλικράτη».

Όπως επεσήμανε, «την προηγούμενη Κυριακή, οι πολίτες με ψήφο ευθύνης και ωριμότητας επέλεξαν τη σταθερότητα και την πορεία σωτηρίας της χώρας, απορρίπτοντας την ανευθυνότητα και την ανέξοδη ρητορεία».

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», έκανε λόγο για μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί ουσιώδη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, «ο ρόλος των νεοεκλεγέντων αιρετών αντιπροσώπων είναι σημαντικότατος, καθώς καλούνται να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη μετάβαση της χώρας σε ένα διαφορετικό μέλλον».

Τόνισε ακόμη ότι «ευθύνη όλων των δυνάμεων είναι η συνεργασία με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση για την αλλαγή του κράτους αλλά και της σχέσης κράτους- πολίτη», προσθέτοντας πως στον αγώνα που δίνει σήμερα η κυβέρνηση θέλει στο πλευρό της την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες.

«Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες όλων μας. Για να κάνουμε πράξη όλες τις μεγάλες αλλαγές», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.