Πολιτική
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 12:14

Αρχισε ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αρχισε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου. Σε κλοιό περίπου 7.000 αστυνομικών βρίσκεται η Αθήνα, με την περιφρούρηση να κορυφώνεται την Τετάρτη. Διακριτική αστυνομική παρουσία ζητούν οι πρυτάνεις.

Αρχισε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου. Σε κλοιό περίπου 7.000 αστυνομικών βρίσκεται η Αθήνα, με την περιφρούρηση να κορυφώνεται την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων άνοιξε στις 9.30 το πρωί και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κλείσει στις 9 το βράδυ. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου.

Οι απαραίτητες προεργασίες και συνεδριάσεις για τον ενωτικό εορτασμό της επετείου, την περιφρούρηση των εκδηλώσεων αλλά και των ιδρυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη γίνει.

Διακριτική παρουσία από τις αστυνομικές δυνάμεις ζητούν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι φέτος οι εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο το πλαίσιο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, να περιφρουρήσουν τα «μπλόγκς» τους στην καθιερωμένη πορεία μεθαύριο 17 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ. προς την αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους φορείς και τα κόμματα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ν. Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων και επικεφαλής του εορτασμού για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Τριανταφύλλου σημείωσε ότι ζητήθηκε και φέτος «διακριτική παρουσία» της αστυνομίας, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα άλλων εποχών «που οδηγούντο ορισμένοι ταραξίες προς το Πολυτεχνείο».

Απηύθυνε ακόμη κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο τριήμερο του εορτασμούσήμερα, ενώ συνέδεσε τα αιτήματα του Νοέμβρη του 1973 και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το σήμερα, λέγοντας ότι είναι πάντα επίκαιρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ