Πολιτική
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 09:01

Η ατζέντα της ημέρας

* Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τροχαίων Ατυχημάτων η σημερινή και Διεθνής Ημέρα για την Ανεκτικότητα.

* Στο Αμβούργο βρίσκεται σήμερα δεύτερη ημέρα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, επίτιμος προσκεκλημένος όπου πραγματοποιείται η σύσκεψης της Επιτροπής απονομή του Διεθνούς Βραβείου "Αριστοτέλη Ωνάση" για την προστασία του περιβάλλοντος και η τελετή απονομής. Φέτος το βραβείο απονέμεται στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East (FoEME Φίλοι της Γης της Μέσης Ανατολής). Η FoEME είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο της οποίας συνεργάζονται με ιδιαίτερη επιτυχία Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Ιορδανοί πάνω στο μείζον ζήτημα της προστασίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

* Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας που φέρονται - σύμφωνα με το πόρισμα - να εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η υπόθεση αφορά τους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Γ. Βουλγαράκη και τον πρώην υφυπουργό Π. Δούκα.

* Για σήμερα 16/11 έχουν οριστεί οι επαναληπτικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε άκυρο το αποτέλεσμα των εκλογών του Αυγούστου του 2008. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο υποψήφιος πρύτανης Γιάννης Φίλης καθώς κατά την διαδικασία άγνωστοι είχαν πάρει και είχαν καταστρέψει τις κάλπες που ψήφιζαν οι φοιτητές.

* Συνέρχεται από σήμερα έως και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της ημερήσιας διατάξεως.

* Στις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στα Σταυράκια του Δήμου Ηρακλείου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και συγκεκριμένα, έξω από τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρακίων. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2813400374 - 375 ή στο τηλέφωνο 6932-471-300, υπεύθυνος: κ. Γεώργιος Παπανδρουλιδάκης.

* Στις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της επετείου από την εξέγερση των φοιτητών. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το ΑΕΙ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συνάντηση της αρμόδιας υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου, με το διοικητικό συμβούλιο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς».

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου (Αμαλίας 8, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την 5η Εκθεση για την Ευρωπαϊκή οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή. Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν τα κύρια συμπεράσματα της Εκθεσης και οι προοπτικές όσον αφορά στη συζήτηση για την μελλοντική Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής μετά το 2013. Η παρουσίαση της 5ης Εκθεσης για τη Συνοχή θα αποτελέσει επίσης την ευκαιρία για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης επί των προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011.

* Στις 2 μ.μ. ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ενημερώσει την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα στις 19-20 Νοεμβρίου.

* Στις 6 μ.μ. στο Πολυτεχνείο κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Floral (Πλατεία Εξαρχείων) βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Ηλία Πετρόπουλου διοργανώνουν οι «Εκδόσεις Νεφέλη», συντροφιά με τα ρεμπέτικα του Νικόλα Σύρου και τη συμμμετοχή των: Αριστείδη Αντονά, Αγγελική Ασπρογέρακα, Μαργαρίτα Γιαραλή-Μανιού, Μαίρη Κουκουλέ, Κώστα Μαυρουδή, Γιάννη Υφαντή, Φίλιππο Φιλίππου.