Πολιτική
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 07:22

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία

Σημαντικά είναι τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως τις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας το τελευταίο διήμερο, ενώ υποχώρηση των φαινομένων προβλέπεται από αύριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 Μποφώρ, ενώ χιόνια πέφτουν στην Πάρνηθα.

Το χιόνι στο Νευροκόπι, στην Ξάνθη, τα ορεινά του νομού Καβάλας και στη Ροδόπη είναι πυκνό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στον Χορτιάτη έξω από τη Θεσσαλονίκη, αλυσίδες είναι απαραίτητες στην Κατάρα, περιορισμένα είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Ηγουμενίτσας, ενώ στην Καβάλα πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Πιερίας και Λάρισας, όπου οι καταστροφές από τις πλημμύρες είναι τεράστιες. Σήμερα αναμένονται στην Κατερίνη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας.

Στα Τέμπη, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται εκ περιτροπής στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού εξ αιτίας καθίζησης στο οδόστρωμα, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών του ΟΣΕ στη διαδρομή μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων ισχύει γενικό απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία και είναι κλειστά όλα τα πορθμεία της χώρας.

Περιορισμένες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές της Αττικής, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.