Αθλητικά
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010 16:57

Premier Legaue: Μεγάλη ανατροπή από Τότεναμ

Απίστευτη ανατροπή από την Τότεναμ, που παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο από την Αρσεναλ στο «Emirates», επικράτησε 3-2 σπάζοντας σερί 68 αγώνων χωρίς διπλό κόντρα στους τέσσερις μεγάλους.

Απίστευτη ανατροπή από την Τότεναμ, που παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο από την Αρσεναλ στο «Emirates», επικράτησε 3-2 σπάζοντας σερί 68 αγώνων χωρίς διπλό κόντρα στους τέσσερις μεγάλους.

Από την κόλαση στον παράδεισο! Αυτή τη διαδρομή έκανε μέσα σε ένα ημίχρονο η Τότεναμ η οποία βρέθηκε να χάνει από το 27' με 2-0, όμως στέρησε την κορυφή από την μισητή, Αρσεναλ, που υπέστη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ πέρα από το ότι βρέθηκε κολλητά στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League έσπασε και δύο μεγάλα αρνητικά ρεκόρ.

Ηταν η πρώτη νίκη κόντρα στην Αρσεναλ μακριά από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από το 1993, όπως επίσης η πρώτη αναμέτρηση στους τελευταίους 68 αγώνες που παίρνει διπλό κόντρα στους τέσσερις μεγάλους του αγγλικού πρωταθλήματος (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Αρσεναλ).

Το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ με νίκη θα περνούσε στην πρώτη θέση με +1 από την Τσέλσι και τα πάντα ξεκίνησαν ιδανικά καθώς στο 9' ο Νασρί κατέβασε μακρινή μπαλιά, ξεπέρασε τον Γκόμες και με πολύ δύσκολο πλάσε από πλάγια άνοιξε το σκορ. Στο 27' ο Σαμάκ έδειξε να σφραγίζει τη νίκη των Κανονιέρηδων και την παράδοση των τελαυταίων ετών με κοντινή προβολή, με το 2-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Τα καλύτερα όμως έγιναν στην επανάληψη.

Η Τότεναμ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξή του μείωσε σε 2-1 επιστρέφοντας στον αγώνα. Δράσης ο εξαιρετικά φορμαρισμένος, Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος από πλάγια με πλάσε με το εξωτερικό νίκησε τον Φαμπιάνσκι. Ενα τέταρτο αργότερα σε εκτέλεση φάουλ του Φαν Ντερ Φάαρτ ο Φάμπρεγας έκανε χέρι. Ο ίδιος ο Ολλανδός έστησε τη μπάλα και από τη βούλα ξεγέλασε τον Πολωνό κίπερ φέρνοντας στα ίσα το ματς (2-2), το οποίο στη συνέχεια πήρε άργια ομορφιά, με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς πιο επιθετικοί και να ρισκάρουν και τους Σπερς να είναι φωτιά σε αντεπιθέσεις.

Τελικά η μπίλια κάθισε στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Στο 85' μετά από φάουλ που κέρδισε ο Μπέιλ και εκτέλεσε ο Φαν Ντερ Φάαρτ, ο Καμπούλ πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας της Αρσεναλ και έγραψε το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το ντέρμπι του Λονδίνου πήγε στην Τότεναμ, η οποία έβαλε εμπόδιο στον δρόμο της Αρσεναλ προς την κορυφή, ενώ παράλληλα η ίδια βρέθηκε κοντά στις θέσεις του Champions League.

Πηγή: www.gazzetta.gr