Κοινωνία
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά με θυελλώδεις νοτίους ανέμους στο Ιόνιο προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο. Το πρωΐ κατά τόπους ομίχλη στα βόρεια.

Ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά με θυελλώδεις νοτίους ανέμους στο Ιόνιο προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το απόγευμα πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο. Το πρωΐ κατά τόπους ομίχλη στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Το πρωΐ κατά τόπους ομίχλη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Βαθμιαία 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Από το βράδυ νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Βαθμιαία 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Μετά το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους το βράδυ θα αυξηθούν. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 7 Μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωϊνές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές από το απόγευμα. Το πρωΐ τοπικά ομίχλη. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στον Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά και στις βορειοανατολικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικά 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και άνοδο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)