Πολιτιστικά
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 11:16

«Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε»

Η Σκηνή είναι η Ζωή και το Κείμενο ο Θάνατος κατά το κείμενο του Πιραντέλο στο οποίο βασίστηκε η παράσταση Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε η οποία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη στο θέατρο Aσκηση από την Παρασκευή 26 Noεμβρίου.

Η Σκηνή είναι η Ζωή και το Κείμενο ο Θάνατος κατά το κείμενο του Πιραντέλο στο οποίο βασίστηκε η παράσταση Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε η οποία ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη στο θέατρο Ασκηση από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Το έργο είναι μια διαμάχη μεταξύ των ηθοποιών και του σκηνοθέτη, μεταξύ ενός τρόπου παιξίματος που ζητά από τον ερμηνευτή να «χαμηλώσει στον χαρακτήρα» και ενός υποκριτικού τρόπου πολύ πιο κοντά στον 20ό αιώνα, αυτόν του «παρουσιαστή» (performer). Ο Πιραντέλο αντιλαμβάνεται την ήττα που επέφερε στον ρόλο του θεατρικού συγγραφέα η άνοδος του σκηνοθέτη και κάνει με τον δικό του τρόπο ένα είδος adieu au théâtre γράφοντας ένα κείμενο που μιλά για τον θάνατο του κειμένου.

Η μετάφραση από τα ιταλικά είναι των Μίμη Αυγουστίδη και Περικλή Μουστάκη. Σκηνικά και κοστούμια του Άγγελου Αγγελή, μουσική του Μάριου Τσάγκαρη, φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση και video των Ζήση Κοκκινίδη και Ίωνος Παπασπύρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί Αναστασία Ευστρατιάδη, Άλκης Ζούπας, Ειρήνη Καράογλου, Ειρήνη Κορολόγου, Βίκυ Κυριακίδη, Γιάννης Μπόγρης, Γιώργος Σαπουντζόγλου, Ντίνα Σταματοπούλου, Έφη Τσαρουχά, Νικόλας Χανακούλας.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 26 Νοέμβριου

Πληροφορίες

Θέατρο Ασκηση, Φραγκούδη 18-20, Καλλιθέα, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διάρκεια παράστασης 175 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτά).