Αθλητικά
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 13:36

Champions League: Μια στροφή πριν το τέλος

Η προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ανοίγει την αυλαία της απόψε με οκτώ αναμετρήσεις, που αναμένεται να κρίνουν εν πολλοίς το ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League ανοίγει την αυλαία της απόψε με οκτώ αναμετρήσεις, που αναμένεται να κρίνουν εν πολλοίς το ποιες ομάδες θα εξασφαλίσουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση.

Στον 5ο Όμιλο η Μπάγερν Μονάχου με 12 βαθμούς στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της στη διοργάνωση -το απόλυτο δηλαδή- είναι η μόνη από τους 32 των ομίλων, που έχει ήδη προκριθεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Οι Βαυαροί, λοιπόν, σχετικά αδιάφοροι καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Ρόμα στο Ολίμπικο, που καίγεται για τη νίκη, προκειμένου να ακολουθήσει στους «16» ως δεύτερη του γκρουπ. Στο άλλο ματς του ομίλου, Βασιλή και Κλουζ με μια νίκη έκαστη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Ελβετία, ελπίζοντας στους τρεις βαθμούς που θα τους ξαναβάλουν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Και στον 6ο Όμιλο τα πράγματα έχουν λίγο πολύ ξεκαθαρίσει για την πρώτη θέση, όπου βρίσκεται η Τσέλσι με 12 πόντους, όμως τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο μπερδεμένα για τη δεύτερη. Σπαρτάκ και Μαρσέιγ έχουν από έξι βαθμούς και αναμετρώνται μεταξύ τους στης Μόσχα. Αν νικήσουν οι Ρώσοι, περνούν αυτομάτως στους «16», αφού είχαν επικρατήσει και στη Γαλλία με 0-1. Αν, όμως, η Μασσαλοί κάνουν την έκπληξη και φύγουν με το τρίποντο, τότε ακόμα και η διαφορά των γκολ, με την οποία θα κερδίσουν, αναμένεται να παίξει σημαντικότατο ρόλο. Εύκολο βράδυ θα έχει στο Λονδίνο η Τσέλσι κόντρα στην καταδικασμένη Ζίλινα.

Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στον 7ο Όμιλο, όπου και πάλι η πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης (με 10 βαθμούς) έχει ξεχωρίσει, όμως μάχη για τη δεύτερη θέση θα δώσουν και οι τρεις άλλες ομάδες του γκρουπ, Μίλαν, Αγιαξ και Οσέρ (με πέντε, τέσσερις και τρεις πόντους, αντίστοιχα). Θεωρητικά την πιο βατή αποστολή έχει ο Αγιαξ στο Αμστερνταμ, όπου θα φιλοξενήσει τους «μερένγκες». Η Ρεάλ φέτος υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο έχει δείξει να ανακάμπτει από την κρίση των τελευταίων ετών, όμως δύσκολα θα ρισκάρει να κυνηγήσει μια νίκη που δεν της είναι απαραίτητη και ενώ την επόμενη Δευτέρα την περιμένει το ντέρμπι με τη Μαπρτσελόνα. Έτσι ο Αγιαξ ελπίζει. Αντιθέτως, Οσέρ και Μίλαν στη Γαλλία θα τα δώσουν όλα με την ομάδα του Ζεάν Φερνάντεζ να έχει ελαφρύ πλεονέκτημα λόγω έδρας.

Τέλος, στον 8ο Όμιλο στην πρώτη θέση συγκατοικούν Αρσεναλ και Σαχτάρ με εννιά πόντους η κάθε μια και με εκτός έδρας νίκες επί της τρίτης Μπράγκα (με έξι βαθμούς) και τέταρτης Παρτιζάν (χωρίς πόντο), αντίστοιχα, έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν από απόψε τα εισιτήριά τους για τους «16».