Αθλητικά
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 19:59

Γκουαρδιόλα: «Θα παίξουμε με την καλύτερή μας ομάδα»

Κανένα περιθώριο για να ελπίζει σε μια πιο αδιάφορη Μπαρτσελόνα, με το μυαλό περισσότερο στο επερχόμενο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν άφησε στον Παναθηναϊκό ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Κανένα περιθώριο για να ελπίζει σε μια πιο αδιάφορη Μπαρτσελόνα, με το μυαλό περισσότερο στο επερχόμενο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν άφησε στον Παναθηναϊκό ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» υποσχέθηκε πως θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα του την Τετάρτη το βράδυ, καθώς θεωρεί πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά και γιατί -όπως είπε- περιμένει έναν πολύ ισχυρό Παναθηναϊκό.

«Δεν έχει καμία σχέση το ένα πράγμα με το άλλο», είπε όταν ρωτήθηκε για το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το αυριανό ματς. «Το Champions League είναι Champions League. Μια πολύ δύσκολη διοργάνωση, που πρέπει να τα δώσεις όλα για να κερδίσεις. Θα παίξουμε με την καλύτερη ομάδα που έχουμε γιατί δεν έχουμε ακόμα προκριθεί», πρόσθεσε.

Σχετικά με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνισθεί για πρώτη φορά με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του, υποστήριξε πως το γεγονός αυτό του δυσκολεύει τη δουλειά, αφού δεν ξέρει πως θα αποφασίσει να στήσει την ομάδα του.

«Είναι ένα μειονέκτημα για εμάς το γεγονός πως δεν ξέρουμε πως θα παρουσιάσει ο Φερέιρα τον Παναθηναϊκό. Τον ξέρουμε από την Πόρτο και από τη Μάλαγα, αλλά όχι τι έχει κάνει στον Παναθηναϊκό».

Γι' αυτό και στο ερώτημα του πως προετοιμάζει την ομάδα του, εξήγησε πως στηρίζεται στο παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού», που ξέρει πως αγωνίζονται.

«Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να έχουμε δει δυο τρία παιχνίδια με τον Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αλλά δεν έγινε. Γι' αυτό προετοιμαζόμαστε ανάλογα με δυο τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που ξέρουμε το παιχνίδι τους».

Μπούσκετς: «Μεγάλο το διακύβευμα»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του κινήθηκε και ο Σέρχιο Μπούσκετς, ο οποίος επέμεινε πως η ομάδα του πρέπει να κερδίσει.

«Αύριο το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Παίζεται η πρώτη θέση και πρέπει να κερδίσουμε. Επιπλέον, σεβόμαστε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ επικίνδυνος. Η Μπαρτσελόνα έχει έρθει εδώ δυο φορές και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα», τόνισε.