Αθλητικά
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 23:57

Champions League: Ιταλική κυριαρχία

Η Ρόμα έκλεψε την παράσταση στην 5η αγωνιστική του Champions League με την ολική επαναφορά και το 3-2 με την Μπάγερν. Πέρασε η Μίλαν, τεσσάρα η Ρεάλ, μπέρδεμα για Αρσεναλ.

Η Ρόμα έκλεψε την παράσταση στην 5η αγωνιστική του Champions League με την ολική επαναφορά και το 3-2 με την Μπάγερν. Πέρασε η Μίλαν, τεσσάρα η Ρεάλ, μπέρδεμα για Αρσεναλ.

5ος Όμιλος: Ανατροπή πρόκρισης η Ρόμα

Εντυπωσιακή η Ρόμα, θύμισε κάτι από τα παλιά! Οι «τζιαλορόσι» γύρισαν τούμπα το ματς, έριξαν στο «καναβάτσο» την Μπάγερν (3-2) και πάνε στη Ρουμανία να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τους «16».

Για ένα ημίχρονο είδε τον αποκλεισμό να την πλησιάζει, ο Γκόμες είχε φροντίσει με δυο τέρματα στο 33' και το 39' να «παγώσει» το «Ολίμπικο» και ο Ρανιέρι από τον πάγκο δεν μπορούσε να βοηθήσει τη Ρόμα. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν τον έλεγχο, ωστόσο οι Βαυαροί, αν και με απουσίες, ήταν ουσιαστικοί και σε δυο αντεπιθέσεις κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα και φυσικά να διατηρούν το απόλυτο. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι το 49', όταν ο Μποριέλο με το τέρμα του έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης. Ο Ρανιέρι πέρασε στο ματς τον Τότι, η Ρόμα έγινε πιο απειλητική και στο 81' ο Ντε Ρόσι ισοφάρισε σε 2-2. Ο Μποριέλο όμως ήταν πηγή κινδύνου, έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν στο 84' ανατράπηκε από τον Κραφτ και ο αρχηγός διαμόρφωσε το 3-2.

Οι Ρωμαίοι με βαθμό την τελευταία αγωνιστική στη Ρουμανία κόντρα στην Κλουζ θα σφραγίσουν το εισιτήριο πρόκρισης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιστή στο καθήκον της, η Βασιλεία νίκησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0 την Κλουζ και για λίγο πίστεψε στην πρόκριση. Μπορεί να υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, ωστόσο πόσο να πιστέψει κανείς πως θα κερδίσουν οι Ελβετοί στο Μόναχο και θα κερδίσουν οι Ρουμάνοι στην έδρα τους τη Ρόμα. Ο Αλμεράρες πάντως με το γκολ 15' ουσιαστικά έστειλε την ομάδα του στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και η Βασιλεία θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, ωστόσο οι Καμπράλ και Φρέι δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. Η Κλουζ τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πίκολο στο 88'.

Αποτελέσματα

Ρόμα - Μπάγερν 3-2

(49' Μποριέλο, 81' Ντε Ρόσι, 84' Τότι - 33', 39' Γκόμεζ)

Βασιλεία - Κλουζ 1-0

(15' Αλμεράρες)

Βαθμολογία

Μπάγερν 12

Ρόμα 9

Βασιλεία 6

Κλουζ 3

6ος Όμιλος: 5x5 και πρωτιά για Τσέλσι

Αν και ο Κάρλο Αντσελότι χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίκτες, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Ζίλινα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κάνοντας το 5x5 στον 6ο όμιλο και σφραγίζοντας την πρωτιά.

Δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει κάποιος το ξεκίνημα του αγώνα στο Λονδίνο καθώς η Ζίλινα, που στο προηγούμενο ματς δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο στην έδρα της με την Μαρσέιγ προηγήθηκε. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των φιλοξενούμενων ο Μπέλο με πλασέ τελείωσε τη φάση κάνοντας το 0-1. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως οι Μπλε, που προέρχονταν από περίοδο ντεφορμαρίσματος στο πρωτάθλημα και έπαιξαν με πολλές αλλαγές γύρισαν το ματς στην επανάληψη. Με κοντινό πλασέ του Στάριτζ από σέντρα του Καλού έγινε στο 51' το 1-1 και το 2-1 πάλι από κοντά με προβολή του Μαλουντά. Η Τσέλσι σφράγισε την πρώτη θέση του γκρουπ έχοντας μέχρι στιγμής μόνο νίκες.

Το κλειδί με το οποίο άνοιξε την πόρτα των «16» του Champions League βρήκε στη Μόσχα η Μαρσέιγ! Οι Γάλλοι επικράτησαν 3-0 της Σπαρτάκ και τσέκαραν το «εισιτήριό» τους.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο στη Μόσχα, καθώς αν γνώριζε ήττα θα αποχαιρετούσε οριστικά τις δύο πρώτες θέσεις του 6ου ομίλου και την επόμενη φάση του Champions League. Η Μαρσέιγ είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στο «Βελοντρόμ» από την Σπαρτάκ με 0-1 και αν έχανε ξανά θα βρισκόταν στο -3 και θα είχε μειονέκτημα στην ισοβαθμία, με ένα ματς να απομένει, όμως με τη νίκη 3-0 είναι οριστικά στους «16». Η πίεση είχε τελικά θετική επίδραση στους πρωταθλητές Γαλλίας που μπήκαν από νωρίς δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν. Στο 18' ο Βαλμπουενά με τεχνικό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Χάιντσε έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 0-1, το οποίο έμεινε μέχρι την συμπλήρωση των πρώτων 45'.

Οι Μασσαλοί ξεκίνησαν με φόρα και το δεύτερο μέρος και στο 54' απέκτησαν σαφές προβάδισμα νίκης (0-2) αλλά και πρόκρισης. Ο Ρεμί δέχθηκε πάσα στο ημικύκλιο της περιοχής και προσπάθησε να πιάσει απευθείας βολέ, όμως έκανε απίστευτο τσαφ με το οποίο πέρασε τη μπάλα πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο και στο τετ α τετ με τον Ντικάν έστειλε τη μπάλα δοκάρι δοκάρι και γκολ! Στο 64' αποβλήθηκε ο Γουέλιτον για τους Ρώσους, ενώ το τελικό 0-3 με το οποίο οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χαρακτήρα θριάμβου στον αγώνα με την Σπαρτάκ έγινε από τον Μπραντάο, που σκόραρε με διαγώνιο σουτ μετά από κλέψιμο του Αγιού.

Τα αποτελέσματα

Σπαρτάκ-Μαρσέιγ 0-3

(18' Βαλμπουενά, 54' Ρεμί, 68' Μπραντάο)

Τσέλσι-Ζίλινα 2-1

(51' Στάριτζ, 86' Μαλουντά - 19' Μπέλο)

Η βαθμολογία

(5 αγώνες)

1. Τσέλσι 15

2. Μαρσέιγ 9

3. Σπαρτάκ Μόσχας 6

4. Ζίλινα 0

7ος Όμιλος: Πρόκριση και για Μίλαν

Η βολίδα του Ιμπραΐμοβιτς στο 64' άνοιξε το δρόμο της νίκης για την Μίλαν που κέρδισε 2-0 την Οσέρ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Περίπατος και πρωτιά για Ρεάλ, 4-0 τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Ο Ιμπραΐμοβιτς βρήκε για μία ακόμα φορά δίχτυα και η Μίλαν πέρασε νικηφόρα από την Οσέρ σφραγίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση με το 2-0 επί των Γάλλων! Η βολίδα του Ζλάταν στο 64' άνοιξε το δρόμο στους Ιταλούς που στις καθυστερήσεις πέτυχαν και δεύτερο γκολ με πλασέ του Ροναλντίνιο. Από την πλευρά της, η Οσέρ βρίσκεται στο παιχνίδι της τρίτης θέσης, όμως οι ελπίδες της είναι θεωρητικές καθώς θα πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Μαδρίτη!

Μπορεί η Ρεάλ να είχε προκριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική, μπορεί να έχει το μυαλό της στο «clasico» της Δευτέρας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μπορεί ο Άγιαξ να ήταν αυτός που «καιγόταν» για τη νίκη, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κάνει περίπατο στο Άμστερνταμ! Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 4-0 εκτός συνέχειας του Άγιαξ που απλά θα παλέψει για την τρίτη θέση και το Europa League. Το σκορ άνοιξε στο 36' ο Μπενζεμά με σουτ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από τακουνάκι του Οζίλ, ενώ το 2-0 έκανε στο 44' ο Αρμπελόα με καταπληκτικό, μακρινό σουτ. Ο Ρονάλντο πήρε την σκυτάλη και με κοντινό σουτ στο 70' και πέναλτι στο 81' διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η ομάδα του Μουρίνιο ολοκλήρωσε με εννιά παίκτες το παιχνίδι λόγω των αποβολών του Αλόνσο και του Ράμος στα τελευταία λεπτά!

Τα αποτελέσματα:

Αγιαξ-Ρεάλ 0-4 (36' Μπενζεμά, 44' Αρμπελόα, 70', 81' πεν Ρονάλντο)

Οσέρ-Μίλαν 0-2 (64' Ιμπραΐμοβιτς, 90' Ροναλντίνιο)

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 13

2. Μίλαν 8

3. Αγιαξ 4

4. Οσέρ 3

8ος Όμιλος: Αφεντικό η Σαχτάρ

Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, η Σαχτάρ κέρδισε με 3-0 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την πρώτη θέση, καθώς η Αρσεναλ έχασε 2-0 στην Μπράγκα και θεωρητικά κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό!

Πέρασμα πρωτιάς έκανε η Σαχτάρ από το Βελιγράδι, καθώς το 3-0 σε συνδυασμό με την ήττα της Άρσεναλ την καθιστούν φαβορί για την κορυφή! Οι Ουκρανοί πέτυχαν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, με τους Στεπανένκο, Ζάντσον και Εντουάρντο και πλέον θέλουν μόλις έναν βαθμό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπράγκα για να τερματίσουν στην κορυφή. Από την μεριά της, η Παρτιζάν γνώρισε την πέμπτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον δεν έχει καμία ελπίδα ούτε και για την τρίτη θέση.

Μπορεί η Αρσεναλ να συνήθιζε να «καθαρίζει» από νωρίς τους ομίλους, φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. ΟΙ «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 2-0 από την Μπράγκα και είναι πλέον ισόβαθμοι με τους Πορτογάλους.Το θετικό για την ομάδα του Βενγκέρ είναι πως με μία νίκη επί της Παρτιζάν στο Λονδίνο σφραγίζει την πρόκριση, την ώρα που η Μπράγκα θέλει το διπλό στο Ντόνετσκ και στραβοπάτημα των Αγγλων (καθώς σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία δεν έχει τύχη λόγω τερμάτων). Τα γκολ για την Μπράγκα ήρθαν από τον Ματέους με πλασέ στο 83' και με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ στις καθυστερήσεις.

Τα αποτελέσματα:

Μπράγκα-Άρσεναλ 2-0 (83', 90' Ματέους)

Παρτιζάν-Σαχτάρ 0-3 (52' Στεπανένκο, 59' Ζάντσον, 68' Εντουάρντο)

Η βαθμολογία

1. Σαχτάρ 12

2. Αρσεναλ 9

3. Μπράγκα 9

4. Παρτιζάν 0

Πηγή: www.gazzetta.gr