Πολιτική
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον (-3) έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από έναν έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα δυτικά παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται σήμερα λίγες νεφώσεις, που θα είναι αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νόμου και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσιου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως 5 βαθμούς Κελσίου.